Специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност проведоха днес полицаите

...
Специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност проведоха днес полицаите
Коментари Харесай

Полицията с мащабна спецакция във Видинско, откриха незаконно оръжие и боеприпаси

Специализирана интервенция за противопоставяне на стандартната престъпност организираха през днешния ден служителите на реда от РУ-Кула. В акцията участваха и пет екипа на жандармерията.
Активни превантивни и контролни дейности започнаха рано тази заран чиновниците на Министерство на вътрешните работи в обитаеми места на териториите на общините Кула, Макреш, Грамада и Бойница. Операцията имаше за цел противопоставяне на стандартната престъпност, запазване на публичния ред и възстановяване на пътната сигурност.
На разположени пет контролно-пропускателни пункта екипите ревизираха 138 моторни транспортни средства и 174 лица. За установените нарушавания по Закона за придвижването по пътищата сформираха четири акта и 21 фиша.
Униформените направиха и контролни инспекции в шест търговски обекта и едно питейно заведение.
Акцията имаше за цел и дейна предварителна защита по отношение на лица, склонни да правят закононарушения и нарушавания, полицейските чиновници сформираха осем предупредителни протокола по чл.65 от ЗМВР. 
В хода на интервенцията, с полицейска мярка за период до 24 часа, е арестуван 57-годишен от с. Макреш. В дома му проверяващите откриха и иззеха нелегално притежавана пушка, 22 ловни патрона и нерегистриран по надлежния ред газов револвер. По случая е формирано досъдебно произвеждане. 
В дома на 38-годишен гражданин на същото село чиновниците на реда откриха 18 патрона 12-ти диаметър, съхранявани в нарушаване на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните субстанции и пиротехническите произведения. По случая в районното ръководство е заведена кореспонденция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР