Специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност бе проведена днес

...
Специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност бе проведена днес
Коментари Харесай

Арести във Видин при акция на полицията срещу конвенционалната престъпност

Специализирана интервенция за противопоставяне на стандартната престъпност бе извършена през днешния ден в кв. „ Нов път “ и село Новоселци, оповестиха от ОДМВР-Видин.

23-годишен мъж от Новоселци е бил задържан за период до 24 часа, откакто в дома му са били открити крадени движимости . По случая е формирано досъдебно произвеждане за вещно укривателство – закононарушение по чл.215 от Наказателния кодекс.

У 45-годишен гражданин на същото село служителите на реда са разкрили и иззели стъклено шише с съдържимост 100 мл, съдържащо метадон . Мъжът е арестуван , а по случая е формирана предварителна инспекция по чл.354а от Наказателния кодекс.

В хода на полицейските дейности за владеене на опиати е арестуван и малолетен видинчанин. От него криминалистите са иззели към 10 грама канабис

На ул. „ Димчо Дебелянов “ в кв. “Нов път “ екипите са засекли две конски каруци , пренасящи дърва без контролна горска марка. Немаркирана дървесина е била открита и на частен адрес в Новоселци. Горските чиновници са съставили актове по Закона за горите, по случаите са формирани три предварителни инспекции по чл.235 от Наказателния кодекс.

Проверени са общо 103 моторни транспортни средства и 115 лица на петте контролно-пропускателни пункта във Видин. За установените нарушавания са формирани 21 акта и 8 фиша по Закона за придвижването по пътищата и Закона за българските персонални документи. Контролни инспекции чиновниците на реда са направили в седем заложни къщи и три пункта за изкупуване на черни и цветни метали , като нарушавания там не са били установени.

Цел на акцията на Министерство на вътрешните работи е дейна предварителна защита по отношение на лица, склонни да правят закононарушения и нарушавания. В хода ѝ полицейските чиновници са съставели 16 предупредителни протокола.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР