Специализирана операция по противодействие на наркоразпространението е проведена на територията

...
Специализирана операция по противодействие на наркоразпространението е проведена на територията
Коментари Харесай

Четирима рецидивисти са задържани в момент на сделка с наркотици в София

Специализирана интервенция по противопоставяне на наркоразпространението е извършена на територията на столицата от чиновници на отдел „ Наркотици “ в ГДБОП и на столичното Шесто районно управление (на МВР). Действията са осъществени под наблюдението на Софийска градска прокуратура.


В хода на интервенцията, в миг на реализиране на договорка с наркотични субстанции, са арестувани четирима рецидивисти. С.С. /39 г./от София, прочут с прякора Тото - престъпно проявен, осъждан за осъществени закононарушения, свързани с изнудване, похищение, причиняване на телесна щета, Н.Т. /38 г./ от София - престъпно проявен и осъждан за разнообразни закононарушения, Д.Д. /44 г./ от Габрово, осъждан за кражба, произвеждане, владеене и разпространяване на опиати и шофиране след приложимост на алкохол и И.Д. /s39 г./ също от Габрово, и той осъждан.

След задържането им, при обиск у С.С. е открит найлонов плик, съдържащ таблетки екстази с общо тегло 519 грама. При последвалото претършуване в дома му са открити два револвера, единият от които със заличени номера, 550 патрона за тях и три пълнителя с патрони. В жилище, населявано от Н.Т., са открити и конфискувани 515 грама бяло прахообразно вещество - кокаин, към 500 грама суха зелена тревиста маса - марихуана, хашиш, пълнител с сложени патрони за военен револвер „ Макаров “, към 13 000 лв. и даже машина за преброяване на пари.

При обиск у Д.Д. са открити четири таблетки екстази, а у И.Д.- към 8 000 лв.. Общото тегло на конфискуваните наркотични субстанции е към 1,5 кг. По първични данни групата е „ зареждала “ с опиати част от столичните нощни заведения.

На двама от арестуваните е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. Работата по случая продължава под управлението на Софийска градска прокуратура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР