Специалистите прогнозират повишено търсене на кобалт в автомобилния бранш. Volkswagen

...
Специалистите прогнозират повишено търсене на кобалт в автомобилния бранш. Volkswagen
Коментари Харесай

Автомобилни компании обещават да спазват етичните норми при доставката на кобалт

Специалистите предвиждат нараснало търсене на кобалт в автомобилния отрасъл.

Volkswagen е окуражен да усили фрапантно производството си на електроколи и да господства в сектора до 2022 година Водещи автомобилни производители оповестиха, че ще съблюдават етичните правила и всички регулации при снабдяването си с кобалт, написа Reuters. Компаниите, измежду които са Volkswagen и Toyota, настояват, че ще подходят отговорно и ще съблюдават стандартите при добива на метала, който е нужен за производството на литево-йонни акумулатори за електрически автомобили. Към апела са се включили и други групи като Ford, Daimler, BMW, Honda, Jaguar Land Rover, Volvo и Scania.

Нарушения

Повече от половината от международния рандеман на кобалт се прави в Демократична република Конго. В африканската страна има подозрения за употреба на детски труд в локалните мини, нарушаването на съществени регулации и неетични практики към 150 хиляди чиновници, в това число и Още по тематиката
Amnesty International: Големи компании употребяват неетични практики при доставката на метали

Корпорации като VW, Microsoft и Tesla подтикват употребата на детски труд и нерегулирани действия, твърди организацията
15 ное 2017
Технологичните " конфликтни минерали "

IT промишлеността се пробва да понижи зависимостта си от потребните изкопаеми, добити в горещи точки като Конго
6 авг 2014 към деца, излиза наяве от отчет на Amnesty International. Aвтомобилната компания Renault и софтуерни колоси като Microsoft, Lenovo и Huawei не са подхванали никакви дейности за преустановяване на нарушаванията, сочи отчетът на неправителствената организация. От фирмите настояват, че не са били осведомени с неетичните практики.

Това предизвика редица автомобилни компании да разгласяват общ апел, в който упорстват неотложно да се приключи нарушаването на съществени човешки права. " Tова обединяване ще хвърли светлина върху риска, който носят съществени материали от автомобилния бранш ", разяснява Стефан Крец от Мрежата по взаимна и обществена отговорност в Европа (CSR).

Стратегията на Volkswagen

Очакванията са търсенето на кобалт, графит и литий да нарасне поради идните забрани на производството на дизелови коли в редица страни. Поради това огромна част от фирмите от автомобилния бранш усилват вложенията си в производството на електроколи.

Стратегията на немския авто производител Volkswagen планува основаването на над 80 нови моделa до 2025 година, които да се задвижват на литиево-йонни акумулатори. За да извърши задачата си, немската група обмисля опцията да подписа партньорства с други компании от Европа, Северна Америка или Китай, защото разноските към създаването на софтуерния артикул ще бъдат на стойност 59 милиарда $.

В началото на ноември автомобилният колос показа нов проект, който планува одобряването му на водеща позиция на пазара за електрически коли до 2022 година Представители на основаната във Волфсбург група разясниха, че с цел да осъществят проекта си, водят договаряния с няколко минни компании като Glencore, китайската Huayou Cobalt, американската Freeport-McMoran, Traxys и Eurasian Resources Group.

Преди седмица договарянията на Volkswagen с водещите производители на кобалт, които се организираха в централата във Волфсбург, приключиха несполучливо. Специалисти определяха минния колос Glencore като желан вид за VW, само че по този начин и не се стигна до договорка. Потенциалното съглашение беше основно за немската компания и по-конкретно за упоритостите ѝ да си обезпечи доминация в сектора и да увеличи производството си на електроколи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР