Специалистите от Клиниката по ушни, носни и гърлени болести във

...
Специалистите от Клиниката по ушни, носни и гърлени болести във
Коментари Харесай

Клиниката по УНГ на ВМА разполага с модерно поколение лазер

Специалистите от Клиниката по ушни, носни и гърлени заболявания във ВМА към този момент работят с съвременно потомство CO2 лазер - отличен хирургически инструмент, характеризиращ се със забележителна точност, дарба за хемостаза (кръвоспиране) и лимитирани странични термични увреждания. Приема се за „ златен стандарт " в оперативното лекуване на отосклероза (хирургия на междинното ухо), папиломатоза и онкологични болести на ларинкса, оповестиха от ВМА.

CO2 лазерът е изключително скъп, поради високата степен на точност при рязане, съчетана с отличен коагулационен резултат. Тази система остава най-хубавият хирургичен лазер за меките тъкани, където както разрязването, по този начин и хемостазата се реализират фототермално (лъчисто), споделя проф. Венцислав Цветков, началник на клиниката.

Този вид лазери могат да заменят скалпела при множеството процедури и даже се употребяват тук-там, където скалпел не би могъл да се употребява - в деликатни зони, където механична контузия може да повреди мястото на интервенцията.

Основните преимущества на CO2 лазерната хирургия са: елементарно използване; бързина; оптимален надзор на дълбочината на навлизане на лазерния лъч; по-малко кървене; по-малък риск от приемане на термични увреждания на прилежащите тъкани. Работният потенциал на лазера е акуратен и това предотвратява спомагателни увреждания на прилежащите кафези.

Специалистите акцентират още удивителната акуратност на лъча, който може да концентрира и да отстрани повредените кафези в характерни и мъчно налични зони. Новата инсталация разрешава по-кратко оперативно време, най-малък следоперативен оток, понижава времетраенето на болничния престой. И не на последно място - резултатите от хирургическата онкология са равни или даже по-добри от тези на стандартната хирургия.

В Клиниката по ушни, носни и гърлени заболявания на ВМА лазерната хирургия се употребява в редица посоки: трансорална ларингеална микрохирургия (микроларингохирургия), включваща оперативно лекуване на болести на ларинкса; хирургия на междинното ухо; назална, ендоназална и ендоскопска хирургия на синусите; келоиди и хипертрофични белези, засягащи кожата на глава и шия; мекотъканна хирургия при тумори в лицевата и шийната област.

Използването на CO2 лазерите направи лечебното лекуване на гореспоменатите УНГ-заболявания неусложнено и просто. Най-общо казано, работата с тях обезпечава понижено време и по-голяма точност в интервенцията, лимитирано термично увреждане и по-малко инвазивно деяние - доста преимущества за пациента, както по време на интервенцията, по този начин и в следоперативния интервал на възобновяване, безапелационни са експертите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР