Специалисти, в това число лекари по дентална медицина и анестезиолог,

...
Специалисти, в това число лекари по дентална медицина и анестезиолог,
Коментари Харесай

Специалисти от единствена по рода си верига дентални клиники в България преглеждат безплатно потребители със специфични потребности в социалните услуги в Благоевград

Специалисти, включително лекари по дентална медицина и анестезиолог, представители на „ Европейска общност Дент “, правят безвъзмездни профилактични прегледи в три от Центровете за настаняване от фамилен вид, в които са настанени деца и младежи с увреждания и в два от Дневните центрове – за деца с увреждания и за възрастни хора с увреждания. 

Екипът идва от столицата в Благоевград по покана на кмета Илко Стоянов  и Емилия Халилова, шеф на дирекция „ Социална и жилищна политика “ към Общината.

След като бъдат обхванати всички консуматори, нуждаещите се от терапия, те ще бъдат лекувани в дентална клиника в София, където ще им бъдат приложени нужните процедури, свързани със здравето и грижата за устната празнина.

Във връзка с подхванатата самодейност, през днешния ден се организира и среща сред кмета и екипа от експерти, на която бяха начертани бъдещи взаимни дейности, които да бъдат от изгода на жителите, в това число и на хората в неравностойно състояние, намиращи се на територията на Благоевград. 

В рамките на срещата двете страни договориха опцията, фамилии, в които има хора с увреждания, само че не са консуматори на обществени услуги, също да могат да заявят час за обзор при денталните експерти, като за задачата е належащо да бъде входирана молба на гишетата на „ Деловодство “ в Община Благоевград, след което същите ще получат противоположна връзка. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР