Специалисти от пощите на Япония проведоха успешно по улиците на

...
Специалисти от пощите на Япония проведоха успешно по улиците на
Коментари Харесай

В Токио изпробват безпилотна кола-пощальон

Специалисти от пощите на Япония организираха сполучливо по улиците на Токио първия стадий от тестванията на безпилотен автомобил от вида на тези, които в близко бъдеще ще стартират да разнасят пратки и други пощенски колета.

„ Всичко мина безпрепятствено, без никакви катастрофи. В същото време при тестванията, извършени на 12-16 март, породиха обстановки, чийто разбор ще помогне за модифициране на технологията за безпилотни доставки ", оповестяват от пресофиса на институцията, представени от БГНЕС.

Бил е употребен особено оборудван микробус, който независимо минал по маршрут с дължина два километра. Трасето, на което били извършени тестванията, е задоволително натоварено, доколкото свръзва централната поща край основната гара на Токио и елементарен пощенски клон в квартала Гинза. В безпилотната кола е имало водач, който можел при нужда да поеме контрола.

„ Това е публично условие при тестванията на такива машини ", споделят от пощите.

Ориентировъчно се допуска, че безпилотните пощальони ще стартират да действат през 2020 година Но срокът може зда се разтегне, в случай че се наложи преправка на законодателството, регламентиращо транспорти на товари от безпилотни коли.

При последните тествания не е била превозена действителна преписка, а фалшификати на пратки и пачки писма, които били натоварени на колата и вадени от машината все едно пратките са действителни. Това се е правело на ръка и проекти за автоматизиране на този развой към този момент няма.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР