Специалисти от НАСА разглеждат възможността да бъде използван космически кораб

...
Специалисти от НАСА разглеждат възможността да бъде използван космически кораб
Коментари Харесай

НАСА проучва възможността за връщане на членове на екипажа на МКС след инцидент

Специалисти от НАСА преглеждат опцията да бъде употребен галактически транспортен съд " Дракон " на частната компания " Спейс Екс ", с цел да бъдат върнати на Земята някои от членовете на екипажа на Международната галактическа станция (МКС) след случая, обвързван с приключването на охладителна течност от скачената с орбиталното оборудване капсула " Союз МС-22 ", съобщи Ройтерс, базирайки се на говорителката на американската галактическа организация Сандра Джоунс.

НАСА и съветската галактическа организация Роскосмос проверяват повода за пробития водопровод за охлаждаща течност на външния нагревател на съветския галактически транспортен съд " Союз МС-22 ", който трябваше да върне екипажа си от двама космонавти и един американски астронавт на Земята при започване на идната година.

" Поинтересувахме се какви благоприятни условия има " Спейс Екс " за връщане на някои от членовете на екипажа с галактическия транспортен съд " Дракон ", в случай че се наложи, само че сега този въпрос не е във фокуса на нашето внимание ", се показва в направеното изказване.

От НАСА не разясняват дали става дума за увеличение на броя на местата в кораба на " Спейс Екс ", свързан с МКС, или за изстрелването на спомагателен " Дракон " без екипаж към орбиталната станция. Освен това не се показва кои членове на екипажа на кораба на " Спейс Екс " ще бъдат върнати. 

Руските космонавти Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин дойдоха на МКС през септември с към този момент развалената капсула " Союз МС-22 " дружно с американския астронавт Франк Рубио.

Четирима други членове на екипажа на МКС - астронавтите на НАСА Никол Ман и Джош Касада, на Японската организация за проучване на галактическото пространство (ДЖАКСА) Коичи Ваката и Анна Кикина от Роскомос, дойдоха през октомври на орбиталната станция с кораба " Дракон " на " Спейс Екс ", който също е свързан с орбиталното оборудване.

На 15 декември, по време на подготовката за излизане на двама съветски космонавти - Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин, в открития Космос, беше записано намаляване на налягането във външната система за топлинен надзор на галактическия транспортен съд " Союз МС-22 ". Огледът на кораба от орбиталната станцията удостовери приключване на охладителна течност , заради което галактическата разходка беше анулирана.

Ден по-късно бяха осъществени редица проби на системите на " Союз МС-22 ", които демонстрираха, че по него няма други неизправности.  

На 18 декември беше изследвана външната повърхнина на галактическия транспортен съд " Союз МС-22 ". Анализът на данните разреши да бъде намерено вероятното място на повредата в отсека му за съоръжение и принадлежности. По предварителни данни тя може да е породена от микрометеорит или галактически парчета , попаднали във външния охладителен нагревател, ситуиран в този отсек на " Союз МС-22 ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР