Специален полицейски отряд ще охранява културното наследство, независимо какво е

...
Специален полицейски отряд ще охранява културното наследство, независимо какво е
Коментари Харесай

Проф. Велислав Минеков: Специален полицейски отряд ще охранява културното наследство

Специален полицейски отряд ще охранява културното завещание, без значение какво е то - движимо или недвижимо. Това разгласи на брифинг министърът на културата проф. Велислав Минеков. По думите му новото сформирование ще бъде на послушание на МК и Министерство на вътрешните работи по едно и също време.

Тази група ще прилича френската работа за отбрана на културни полезности и на сходна работа на карабинерите в Италия, изясни Минеков.

Той заяви още, че са основани четири начинания групи за смяна на закони, подложени на критика от дълго време.

" Естествено, при неналичието на парламент това няма да бъде осъществено, само че аз се надявам, че всичко ще бъде по този начин квалифицирано, че в деня, в който имаме Народно заседание, тези планове за измененията в законите да бъдат възприети неотложно от депутатите и да се извърши нужното гласоподаване ", изясни той.

Минеков посочи, че приказва за Закона за културното завещание и добави, че ще обърне внимание и на движимото, и на недвижимото, а също по този начин и на Закона за филмовата промишленост и Закона за протекция и развиване.

Служебният министър на културата сподели още, че е получил голям брой обждания и питания по какъв начин е допустимо брифинг на политическа партия да бъде употребен, с цел да се прекъснят предаванията на три малките екрани, които са с най-висока гледаемост. " Българска национална телевизия и БНР са част от системата за национална сигурност. Много добре е разказано по кое време могат да се получи спиране - при положение на изключителни условия предаванията могат да бъдат прекъсвани. Този брифинг определяте ли го като нещо по-важно от опасност за националната сигурност и можем ли да съпоставим неговата значителност със земетресение ", попита той.

" Както ви е известно тези нарушавания стартират да стават систематични ", акцентира още Минеков и добави, че ще упорства за отговор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР