Специален експертен екип от чужбина идва в Кипър, за да

...
Специален експертен екип от чужбина идва в Кипър, за да
Коментари Харесай

Чуждестранни експерти помагат на Кипър в разследването за пране на руски пари

Специален експертен екип от чужбина идва в Кипър, с цел да подкрепи кипърските управляващи в следствието на въпросите, придобили гласност от интернационалния журналистически отчет " Поверително в Кипър ", заяви президентът Никос Христодулидис през днешния ден. Той съдържа разкрития за пране на пари на съветски олигарси през средиземноморската страна, което ще бъдат разисквани в сряда в националния парламент и в Екологичен потенциал, съобщи БНР.

Независимите задгранични специалисти идват по искане на президента Никос Христодулидис, който нощес е получил позитивен отговор на молбата си. Участието им е в подтекста на нулевата приемливост на държавното управление към сходни феномени, съобщи той през днешния ден.

Според интернационалното журналистическо следствие " Поверително от Кипър ", юристи и финансисти на острова са забъркани със глобени съветски олигарси. Констатациите от отчета ще бъдат разисквани в сряда на пленарната сесия на Европейския парламент, на която ще участват също представители на Европейската комисия и Съвета на Европейски Съюз.

Пълно следствие на " най-новия скандал с пране на пари в Европа " изиска евродепутатът от Финландия Еро Хейналуома, договарящ на Европейския парламент по новото законодателство против прането на пари. Той акцентира, че Европа незабавно се нуждае от по-строги правила и сега се работи по съглашение, което ще затегне ограниченията против заобикалянето на глобите от страна на олигарси и тези, които ги улесняват. Това би трябвало да бъде приключено до края на годината.

Дебати по интернационалното следствие ще има в сряда и в Народното събрание в Никозия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР