Спецакция на полицията за ефективно противодействие на престъпността, опазване на

...
Спецакция на полицията за ефективно противодействие на престъпността, опазване на
Коментари Харесай

Спецакция в Монтанско: Какви престъпления са били разкрити?

Спецакция на полицията за дейно противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвимите региони, е била осъществена през вчерашния ден в област Монтана .

По време на интервенцията са били тествани 205 моторни транспортни средства, 257 души, 24 лица от престъпен контингент и 17 техни сборища, 9 заложни къщи, 6 питейни и увеселителни заведения, 4 автоморги, 5 пункта за черни и цветни метали и 4 търговски обекта. Регистрирани са 9 закононарушения , формирани са 3 досъдебни производства .

Едно лице е арестувано по Закона за Министерство на вътрешните работи . Съставени са 13 предупредителни протокола , 12 акта за административни нарушавания и 41 фиша .

Разкрити закононарушения на територията на РУ-Лом:

  • открит е причинител на домова кражба в крайдунавския град, записана на 21 май. При извършени оперативно-издирвателни мероприятия е оголен 41-годишен рецидивист, проникнал през отворен прозорец на къща и лишил медни съдове, риболовен такъми и 30 литра ракия, благосъстоятелност на локална жителка. Част от откраднатите движимости са открити и конфискувани.
  • чиновници на Участък-Брусарци разкрили създателите на две домови обири – в село Василовци и Брусарци. 38-годишна жителка от Лом признала за осъществена от нея кражба на мобилен телефон от къща в село Василовци и върнала открадната движимост. При извършено следствие са открити двама поданици на Вълчедръм и Брусарци, които през месец май са направили кражба на 1390 лв. от бюфета на 83-годишен гражданин на Брусарци. Те признали за осъщественото закононарушение и върнали част от парите.
  • по „ горещи “ следи чиновници на районно управление (на МВР) Лом заловили 63-годишен престъпно проявен от крайдунавския град, който на 23 юни в региона на хранителен магазин в Лом направил кражба на две училищен раници , с намиращи се в тях мобилни телефони, безжични слушалки и образователни принадлежности. Вещите били оставени без контрол на скамейка на улицата. Те са открити и върнати на притежателите.
  • предпазване на ситно нарязан тютюн , без обезщетен данък, е открито в два частни парцела в селата Василовци и Долно Церовене. На притежателите са формирани актове по Закона за акцизите и данъчните хранилища.

Разкрити закононарушения на територията на РУ-Берковица:

  • 6,22 грама амфетамин и 283 археологически предмети и старинни монети , носещи белези на културно-исторически полезности, както и 2 металдетектора са конфискувани от вкъщи на 41-годишен берковски гражданин . На жителя на парцела е наложено задържане с полицейска заповед до 24 часа по ЗМВР. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 354а и член 278, алинея 6 от Наказателен кодекс.
Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР