Спекулации по отношение въвеждането на еврото у нас има, защото

...
Спекулации по отношение въвеждането на еврото у нас има, защото
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Няма защо да се страхуваме от еврото, тъй като от години оперираме с него

Спекулации по повод въвеждането на еврото у нас има, тъй като няма никакви уточнения от страна на страната. Затова има вакуум за спекулации, а не би трябвало да има такива. В последна сметка ние у нас оперираме с еврото от години. Купуваме парцели в евро, хората пътуват в чужбина, купуваме коли в евро, наеми се заплащат в евро. Така че тук не е някаква изненада, както е било в други страни, където даже не го бяха виждали преди въвеждането му. А ние оперираме с него от години и знаем какви са изгодите.

Това разяснява пред Нова тв Ричард Алибегов. 

Ние няма от какво да се тормозим, тъй като България има валутен ръб, тъй че е ясно какъв брой е курса и че не може да има смяна, допълни той.

Според мен беше неточност, че не се направи референдум за еврото, защото в редица страни подобен се организира. Защо да не се питат хората. И тъй като политиците се опасяват да не би хората да кажат " не " на еврото, по тази причина не ги питат. А те ще кажат " не " тъй като няма никаква разяснителна акция, уточни още Алибегов. 



Въпросът е че пропагандата е доста мощна и хората са уплашени. Хората си мислят, че след влизането на еврото като влязат в магазина хляба няма да е един лев, а ще е едно евро. Но с цел да се направи разяснителна акция, би трябвало да се каже какво ще се прави малко по малко. Трябва да има отговори на всички въпроси, които вълнуват хората, коментира Пепи Димитрова.



Безспорно това, което ражда най-вече страхове са неяснотата и несигурността. Ние се опитваме интуитивно да им противоборстваме. Затова разясняването на тематиката е от извънредно значение, с цел да можем да си подредим нещата, да има изясненост и правила, коментира Велислава Донкина.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР