Спектакълът Нестинари“ и веселие със солиста на ансамбъл Българе“ Любомир

...
Спектакълът Нестинари“ и веселие със солиста на ансамбъл Българе“ Любомир
Коментари Харесай

Нестинарски танци и урок по приготвяне на родопски катми на фестивала „Лилково поСреща“

Спектакълът „ Нестинари “ и забавление със солиста на отбор „ Българе “ Любомир Петов и групировка „ Големите гайди “  с началник Стефан Янев ще радват гостите на третото издание на фолклорния етно фестивал „ Лилково поСреща “.

Красивото високопланинско родопско  село и тази година посреща стотици на годишния празник на лилковския картоф и катма. Той ще се организира тази събота, а началото е от 10:30 часа.

На ливадите над селото за първи път ще бъдат посрещнати участници и посетители от цялата страна на огромна сцена, особено издигната за събитието. Официалното откриване  е от 11:45 часа.

В богатата фолклорна стратегия ще има участници от Смолян, Пловдив и Пазарджик, Стърница, Малка Арда, Петково и Давидково. Празникът ще посрещне реализатори от обитаемоте места в община „ Родопи “.

Фестивалната част включва кулинарен конкурс за най-вкусен родопски специалитет и проява, и урок онлайн по подготвяне на лилковска катма.

По време на „ Лилково поСреща 2023″ ще се организира еко арт работилничка “Преизползвай “ с изобразяване върху остарели керемиди.

Празникът ще продължи с гала по награждаване на участниците и музика онлайн.

Богатата стратегия ще радва до късно през нощта с празнична заря и бар навън с DJ Миро.
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР