Спектакълът Колко е важно да бъдеш сериозен“ е най-новото заглавие

...
Спектакълът Колко е важно да бъдеш сериозен“ е най-новото заглавие
Коментари Харесай

Антон Угринов за премиерния спектакъл „Колко е важно да бъдеш сериозен“

Спектакълът „ Колко е значимо да бъдеш сериозен “ е най-новото заглавие в репертоара на Драматичния спектакъл „ Никола Вапцаров “ в Благоевград. Постановката по фамозната пиеса на Оскар Уайлд е на Антон Угринов.

„ Аз за пръв път върша Оскар Уайлд. Той е доста необикновен, в положителния смисъл на думата, има личен почерк. Самият текст е в действителност съвсем допиране до съвършенството, той толкоз добре работи с думите. По един извънредно подигравателен, с отлично възприятие за комизъм метод споделя обаче значими неща, има проникновени прозрения за човешката природа, за обществото, за метода, по който живеем “, описа в „ Артефир “ режисьорът на спектакъла Антон Угринов.


В представлението вземат участие актьорите Нено Койнарски, Йордан Ангелов, Мариана Бонева, Недиляна Павлик, Албена Чобанова, Жанет Керанова, Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Теодор Куков и студентите Тара Димитровска и Радослав Балев от ЮЗУ „ Неофит Рилски “. Сценографията и костюмите са на Ванина Цандева, композитор е Калин Николов.

С този театър трупата на Благоевградския спектакъл беше възнамерявала да отпразнува Световния ден на театъра 27 март, само че поради въведената карантина премиерата беше отсрочена за 2 април.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР