Спектакълът Историята Ти (ти) в мен“, който е в жанр

...
Спектакълът Историята Ти (ти) в мен“, който е в жанр
Коментари Харесай

Спектакъл срещу насилието сред младите ще бъде последван от диалог с публиката

С пектакълът „ Историята Ти (ти) в мен “ , който е в род журналистическа драма и е отдаден на битката против насилието измежду подрастващите в българското учебно заведение, ще бъде показан в кино „ Люмиер “ с вход свободен на 1 юни 2021 г.  от 19:00 часа.

Зад представлението стоят платформа Артисти за Ненасилие, Фондация „ Платформата НЕ “ и Университетският спектакъл на Нов български университет, подкрепена от МОН, САБ и Столичната община.

„ Когато преди 5 години стартирахме акцията, пандемията беше надалеч. Ние създадохме разговор с нашите реципиенти – учители и възпитаници, учебни психолози, общности “, описа пред Радио София режисьорът доцент Възкресия Вихърова . - „ Заради ковид отпаднаха доста планувани събития и изяви. по тази причина направихме пърформанс в Zoom-формат, с цел да де спре разговорът. Театърът в действителност е мощно средство, с цел да се приказва за значими тематики в обществото. “

В спектакъла директният контакт е съхранен и с помощта на изповедната форма. Участват 10 артисти и 12 студенти, които последователно за 2-годишния интервал на плана минават към професионалната колегия.

Спектакълът е с отворен край, само че е последван от диалог-дискусия с публиката – това е „ конгрес спектакъл “, изясни Янко Велков-Янеца - артист, художник и ваятел, а в „ Историята Ти (ти) в мен “, е модератор.

„ Силно имам вяра и като режисьор се импулсирам от този род. Разказването на избран проблем не пречи да се изтъкне позицията на разказвачите. На 1 юни в „ Люмиер “ ще предизвикваме феновете да разсъждават и да оферират други възможности за смяна “, добави доцент Вихърова.

Чуйте диалога на Катя Василева с доцент Възкресия Вихърова и Янко Велков-Янеца.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР