Спектакъл на операта Ариадна на Наксос от Рихард Щраус с

...
Спектакъл на операта Ариадна на Наксос от Рихард Щраус с
Коментари Харесай

Сопраното Красимира Стоянова покори оперен фестивал във Флоренция

Спектакъл на операта „ Ариадна на Наксос ” от Рихард Щраус с присъединяване на звездното българско сопрано Красимира Стоянова се състоя при голям триумф на фестивала Maggio Musicale Fiorentino във Флоренция, оповестиха за Българска телеграфна агенция от екипа на оперната прима. В спектакъла Красимира Стоянова извършва основната роля на Ариадна. Следващите представления на „ Ариадна на Наксос ” в границите на фестивала са на 10, 13, 16 и 18 юни.

„ Маджо Музикале Фиорентино “ („ Флорентински музикален месец май “) е годишен италиански празник на изкуствата в Града на Данте и Бокачо със мощна оперна стратегия под егидата на Opera di Firenze. 

Премиерата на новата режисура на „ Ариадна на Наксос ” от Рихард Щраус се състоя на сцената на „ Ла СКала “ в Милано на 15 април тази година. В нея участваха две от най-талантливите и високоценени в света български оперни певици: именитото сопрано Красимира Стоянова като Ариадна и мецосопраното и солистка на Виенската държавна опера Светлина Стоянова в облика на Драяде.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР