Спазването на правата на човека и недискриминацията са фундаментални принципи,

...
Спазването на правата на човека и недискриминацията са фундаментални принципи,
Коментари Харесай

Радев: Спазването на човешките права трябва да бъде водещ фактор за европейската интеграция на РСМ

" Спазването на правата на индивида и недискриминацията са фундаментални правила, залегнали в основите на Европейския съюз , и по тази причина те би трябвало да бъдат водещ аршин в политиката на разширението на Европейски Съюз ". Това съобщи президентът Румен Радев на среща с министъра на външните и европейските въпроси на Република Хърватия Гордан Гърлич-Радман, който е на публично посещаване у нас.
 
Румен Радев и Гордан Гърлич-Радман бяха единомислещи, че в полза на стабилността на Балканите европейската вероятност на страните от района е от основно значение, само че при осъществяване на всички критерии за разширение. Българският държавен глава акцентира, че приобщаването на страните от района и одобряването на демократичните полезности на Балканите е значимо освен за обединена Европа, само че най-много е в полза на всички жители от района. Румен Радев означи като тревожни случаите на дискриминация и на редовно нарушение на човешките права на жителите на Република Северна Македония с българско съзнание. Президентът съобщи поддръжка за тяхното предпочитание да бъдат включени измежду изброените в преамбюла на Конституцията на РСМ елементи от нации, както и упованията им за обективно отразяване на резултатите от преброяването на популацията на страната. 
 
„ За нас е значимо измежду младежите от РСМ да не бъде насаждана ненавист към българите “, съобщи президентът и даде образец с учебниците в югозападната ни съседка, където още попадат изопачени тълкувания в представянето на България и българите.
 
В рамките на диалога на „ Дондуков “ 2 президентът и гостът откроиха отличните двустранни връзки сред България и Хърватия, опциите за разширение на съдействието в области от съвместен интерес, както и близкото културно-историческо завещание. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР