Осмокласничката от СУ Емилиян Станев Никол Станева дари косата си

...
Осмокласничката от СУ Емилиян Станев Никол Станева дари косата си
Коментари Харесай

Осмокласничка дари килограм коса за перуки на онкоболни

Осмокласничката от СУ " Емилиян Станев " Никол Станева подари косата си на Асоциация за предварителна защита на рака " Промени живота си в този момент ". Момичето отряза повече от 40 сантиметра коса, разграничена на 4 снопа, тежащи близо кг. Те ще бъдат употребявани за изработката на перуки за онкоболни пациенти, оповестиха от учебното заведение.

Никол Станева отглеждала дългата си мрачно руса коса повече от 2 години. " Научих инцидентно за съществуването на Асоциацията и взех решение незабавно да стартира да отглеждам косата си ", споделя момичето. Тя няма близки, които са се сблъсквали с онкологични болести.

Надява се дарението да стигне за направата най-малко на една перука. Започва да отглежда още веднъж косата си и счита след още две години да успее още веднъж да подари.

" Ако има хора, които не са взели решение дали да създадат сходно нещо, бих им споделила - направете го сигурно! Чудесно преживяване е да знаеш, че можеш да окажеш помощ на някого, даже и тази помощ да наподобява напълно дребна ", споделя Никол Станева.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР