Спазването на диета с ниско съдържание на въглехидрати е бърз

...
Спазването на диета с ниско съдържание на въглехидрати е бърз
Коментари Харесай

Какво ще се случи с тялото ви, ако спрете да ядете въглехидрати

Спазването на диета с ниско наличие на въглехидрати е бърз метод за намаляване и доста известни персони го употребяват, с цел да запазят килограмите си. Макар да е правилно, че елиминирането на въглехидратите от вашата диета ще ви помогне да изгаряте мазнини, то има и редица неприятни странични резултати.

Разбира се, има някои преимущества от намаляването на въглехидратите, само че е значимо да проучите по какъв начин тялото ви може да реагира на такава фрапантна смяна.

1. Може да ви се вие свят

Изключването на въглехидратите като цяло е стрес за тялото. Когато спрете да ядете въглехидрати, тялото ви към този момент не може да изгаря глюкоза за сила и това нормално предизвиква признаци, като гадене, главоболие и нервност.

2. Ще ви бъде по-трудно да останете дейни

Когато тялото ви се приспособява към нова диета, състояща се от доста малко въглехидрати, то стартира да гори мазнини за сила. Тъй като мазнините са по-бавен източник на гориво от глюкозата, ще ви бъде по-трудно да упражнявате и да правите разнообразни действия. 

3. Не е добре за сърцето ви

Хората, които ядат доста малко въглехидрати, са изложени на по-голям риск от преждевременна гибел от сърдечни болести, съгласно изследване. Експертите предлагат да се заобикаля диета с ниско наличие на въглехидрати, защото здравословните въглехидрати се борят с възпалението и ни оказват помощ да понижим риска от струпване в кръвоносните съдове.

4. Метаболизмът ви ще се забави

Когато ненадейно изключите въглехидратите, това може краткотрайно да аргументи запек. Въглехидратите с високо наличие на стабилно нишесте и форсират метаболизма ви, помагайки ви да отслабнете по-бързо. 

5. Може да получите мускулни крампи

Много хора, които се подлагат на диета без въглехидрати, могат да почувстват мъчителни мускулни крампи. Драстичното понижаване на въглехидратите кара тялото ви да губи повече електролити посредством уриниране. Тъй като тези минерали са от значително значение за клетъчната връзка, това може да докара до мускулни конвулсии.

6. Дъхът ви може да мирише неприятно

Някои хора могат да виждат чудноват усет в устата си и смяна в дъха в границите на дни след започване на диета без въглехидрати. Това се случва, тъй като когато тялото ви не може да получи сила от въглехидрати, то стартира да разгражда мазнините за гориво и трансформира мастните киселини в естествени химикали, наречени кетони. Това може да докара до мощна миризма на дъха ви, която някои хора разказват като сходна на лакочистител.

Бонус: Здравословни въглехидрати, които ще са от изгода за вашето здраве

Киноа . Това питателно семе е с високо наличие на въглехидрати и като се изключи че понижава равнищата на кръвната захар, може да ви помогне да отслабнете по-бързо.

Елда.  Елдата е превъзходен източник на протеини и фибри и е изключително потребна за здравето на сърцето.

Ечемик.  Това е отлично средство за угнетяване на апетита, което е обвързвано с доста изгоди за здравето, като намален холестерол и понижена кръвна захар.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР