Спазихме националния интерес и гонихме точно такъв тип изход, какъвто

...
Спазихме националния интерес и гонихме точно такъв тип изход, какъвто
Коментари Харесай

Даниел Митов: Падането на правителството е резултат от обществен натиск

" Спазихме националния интерес и гонихме тъкмо подобен вид излаз, какъвто видяхме през днешния ден ". Така Даниел Митов от ГЕРБ-СДС разяснява пред рухването на ветото против Северна Македония.

По думите му договорът от 2017 година не се е спазвал и страната е трябвало да търси гаранции за своите ползи през европейски механизми.

" Години наред българската дипломация търсеше метод да вкара въпросите, значими за български народен интерес в преговорната рамка, в заключенията на Съвета и да има препоръка в рамката към двустранните протоколи, които би трябвало да бъдат подписани. Бойко Борисов и ГЕРБ разпознахме този миг като момента, в който би трябвало да заемем отговорно и изрично отношение, без значение дали сме съпротива. В същия миг ръководещите са се скрили ", счита Даниел Митов.

" Кирил Петков хвърли едно решение на Министерски съвет, което е на процедура отвод от пълномощия. С сходен вид противозаконни решения той реши да си измие ръцете, да отиде в Брюксел и да каже: " едни неприятни хора ме смъкнаха ", тъй като той работи с халюцианции и мечти ", сподели още той.

По думите му най-голямата партия в Народното събрание нищо не свършила по тематиката, с изключение на да гласоподава текста на съдружния си сътрудник.

" Не сме подлагали на критика Кирил Петков да вземе самодейността - тя е негова по Конституция. Нашата рецензия беше поради това, че Кирил Петков в продължение на месеци правеше паралелна външна политика. Занимаваше се с това да изолира Външно министерство и да дава обещание на Вашингтон, Скопие и Брюксел дадени неща, които в последна сметка нямаше желание да направи ", изясни Митов.

Според депутата от ГЕРБ западната ни съседка е почнала да разчита на външен напън върху България, с цел да реализира настояванията си.

Според Митов вотът на съмнение против държавното управление е минал заради две аргументи.

" Първо заради прословутата надменност. Преди малко чухме - не сме подготвени на взаимни отстъпки. Този вид говорене е присъщ за хора, които живеят във фантазен свят. Втора причина са цените на електричеството, на храните, торове, горивата - това хората го виждат извън. Падането на държавното управление е резултат от публичен напън.

" Още през цялото време лъжата се трансформира в принцип на това държавно управление ", разяснява Митов и уточни за образец изявлението на Кирил Петков пред " Гардиън ".

" Оказа се, че той чистосърдечно си е признал, че продаваме оръжия на Украйна през Полша, което го знаехме всички. Но за какво трябваше да се лъготи? Защо трябваше не одобряват предлагането за военна помощ за Украйна ", сподели още депутатът от ГЕРБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР