Спътникът Rongpiao (Xingshidai-18) с интегрирана сензорна мрежа беше изведен в

...
Спътникът Rongpiao (Xingshidai-18) с интегрирана сензорна мрежа беше изведен в
Коментари Харесай

Китай изстреля първия в света търговски спътник с изкуствен интелект

Спътникът Rongpiao (Xingshidai-18) с интегрирана сензорна мрежа беше изведен в орбита с ракета Smart Dragon-3 (SD-3)
Китай е изстрелял в околоземна орбита първия в света търговски сателит с изкуствен интелект, заяви онлайн запас, благосъстоятелност на телевизия CGTN. Спътникът, наименуван Rongpiao и създаден от Guoxing Aerospace Technology, е предопределен за тестване на логаритъма Synaesthesia Fusion AI в космоса. След тестванията спътникът ще бъде употребен като платформа за бъдещи информационни мрежи.

Спътникът Rongpiao (Xingshidai-18) с интегрирана сензорна мрежа беше изведен в орбита с ракета Smart Dragon-3 (SD-3), за която това беше третият полет. Ракетата се изстреля в космоса на 3 февруари в 11:06 ч. локално време (06:06 ч. българско време) от морска платформа във водите покрай град Янцзян в южната китайска провинция Гуандун. Заедно с Rongpiao ракетата изведе в орбита осем други спътника, в това число египетския сателит NExSat-1.

По-рано този месец беше обявено, че китайската компания ExPace е провела сполучливо тестване на първообраз на ракета за многократна приложимост на изпитателен полигон, която е полетяла девет секунди във въздуха и по-късно сполучливо се е приземила назад на стартовата площадка. Тестът удостовери сполучливия прогрес на компанията в създаването на ракети за многократна приложимост с мотори на метан и течен О2.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР