Спасителни екипи от пет държави тестват в Монтана възможностите за

...
Спасителни екипи от пет държави тестват в Монтана възможностите за
Коментари Харесай

Спасители от 5 държави провеждат мащабно учение край Монтана

Спасителни екипи от пет страни тестват в Монтана опциите за взаимни деяние при огромни бедствия. Учението „ Издирване и избавяне при опустошения в градска среда ” ще продължи три дни.
Целта е да се ревизират опциите на разнообразни страни за реагиране и съдействие при очистване на последствията след бедствия. Участват 190 пожарникари и спасители от Австрия, Гърция, Турция и Унгария. Тренировките им са в регионите на язовир „ Огоста ” и полигоните на Центъра за професионално образование към Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”.
Учението стартира по обяд с митническа инспекция на екипите, откликнали на настояванията за помощ на страната потърпевша от тежко земетресение. Сценарият: „ Намираме в Модулистан, града е Модула и държавното управление на Модулистан е прело екипите от Турция, Гърция, Унгария и Австрия в помощ за търсене и избавяне ”, описа ком. Георги Гатев от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията. 
Над 250 индивида са ангажирани в учението, 190 са спасителите от чужбина. Екипите, които идват на помощ, са задължени 72 часа да бъдат безусловно независими, носят си вода, храна, всичко което им е належащо.
Учението се организира нонстоп и ще продължи повече от две денонощия. Районът е към Монтана, планувани са дейности в тунели, избавяне на потърпевши хора в язовира, както и уебсайт за избавяне на доста скъпо имущество от народен интерес, където се ползват специфични процедури за предпазване на застрашените артефокти.
Учението се финансира от Европейската комисия по Механизма за гражданска отбрана.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР