Спас Панчев (вляво) и Димитър Георгиев най-вероятно ще останат в

...
Спас Панчев (вляво) и Димитър Георгиев най-вероятно ще останат в
Коментари Харесай

БСП изгони двама депутати земеделци

Спас Панчев (вляво) и Димитър Георгиев най-вероятно ще останат в Народното събрание като самостоятелни депутати. Вече има един подобен - някогашният член на групата на Движение за права и свободи Ангел Исаев.

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Напрежение в " Българска социалистическа партия за България "

Оставането на двамата депутати от земеделския съюз " Александър Стамболийски " в групата на социалистите е под въпрос
24 юни 2018
Партиите без право на централи имат 10 дни да ги освободят

Задълженията на Съюз на демократичните сили към регионалната администрация са 270 000 лева
3 юли 2017
Заради кавги в Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разшири управлението на партията (обновена)

Предложението й за Борислав Гуцанов обаче не мина, Атанас Зафиров е новият член на Изпълнителното бюро
19 фев 2017 Българска социалистическа партия остана със 78 депутати - с двама по-малко, откакто в понеделник изгони двамата представители на Земеделски съюз " Александър Стамболийски " - водача Спас Панчев и члена на управлението Димитър Георгиев. Причината е, че партията им изиска да се яви независимо на локалните избори следващата година, а това е неразрешено в съдружното им съглашение с " Позитано " 20, подписано през 2017 година

Решението беше взето от Българска социалистическа партия и останалите съдружни сътрудници, измежду които са " Нова зора ", " Комунистическата партия на България ", ПК " Екогласност " и други

Панчев и Георгиев са призовани да изоставен Народното събрание по " морални аргументи ". " Още нямаме решение какво ще вършим, само че надали ще напуснем Народното събрание. Със сигурност ще подкрепим вота на съмнение ", разяснява Георгиев пред " Капитал ". Ако двамата бъдат принудени по някакъв метод да се откажат от депутатските места, на тяхно място ще влязат представители на Българска социалистическа партия. От Стара Загора - някогашният зам.-министър на образованието в държавното управление на Пламен Орешарски, а в този момент специалист в Европейския парламент - Иван Кръстев. От Пловдив-област - политологът член на Националния съвет на партията и непосредствен до Георги Гергов - Галин Дурев.

Освен това социалистите ще " спестят " към 60 000 лева годишни отчисления от държавната дотация за двамата земеделци. На тях им се поставят близо 120 000 лева годишно, само че се оказва, че съдружното съглашение планува " Позитано " 20 да задържа половината от сумата. От известно време това създавало неодобрение у левите земеделци.

В известието за изключването, публикувано от пресцентъра на Българска социалистическа партия, има и едно любопитно изречение - " ЗС " Александър Стамболийски " съобщи, че желае във връзка с съответни политики да бъдат направени взаимни отстъпки с Политическа партия ГЕРБ. Единодушно беше отхвърлено това предложение. " Повече детайлности обаче към този момент не бяха открити.

Пример за заиграване с ГЕРБ има в Пловдив, където съюз " Александър Стамболийски " има четирима общински съветници, а кмет е Иван Тотев (ГЕРБ). " Най-накрая нещо хубаво се случи. В Пловдив постоянно са с ръководещите ", сподели за " Капитал " съветникът от Българска социалистическа партия Иван Петков.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР