Спартак (Варна) спечели с 2:0 гостуването си на Светкавица (Търговище)

...
Спартак (Варна) спечели с 2:0 гостуването си на Светкавица (Търговище)
Коментари Харесай

Светкавица загуби от Спартак и отстъпи лидерството в групата

Спартак (Варна) завоюва с 2:0 гостуването си на Светкавица (Търговище) в среща от VI-ия кръг на Трета лига – Североизточна аматьорска група. Това бе първа загуба за Светкавица от началото на шампионата. Двубоят се игра на градския стадион „ Димитър Бурков “ пред към 500 фенове, половината от които последователи на гостите.

„ Мълниеносците “ още първоначално притиснаха „ соколите “ от Варна в тяхното игрално поле. Във 2-ата минута Георги Димитров бе изведен в наказателното поле на гостите, само че стреля едва и не затрудни вратаря Християн Славов. В 5-ата минута Николай Илиев на скорост мина през двама от бранителите на Спартак, само че пропусна да осъществя от преференциална позиция. В 16-ата минута Любомир Михалев бе изведен очи в очи с вратаря на гостите, само че шутираната топка срещна тялото му и не откри очертанията на вратата.

В 20-ата минута след свободен удар от ляво Тугай Неджет откри резултата – 0:1. Търговищките футболисти потеглиха масирано напред да заличат пасива, само че Данаил Борисов и Любомир Михалев пропуснаха преференциални положения. В 35-ата минута гостите останаха с човек по-малко, откакто за апострофиране на съдията Борис Попов от Русе Янчо Андреев получи непосредствено червен картон. Въпреки численото си предимство нападателите на Светкавица по този начин не откриха верния път за отбелязването на гол. В 45-ата минута тройно подаване в наказателното поле сред Георги Георгиев и Венцислав Гурков приключи с нов гол за „ соколите “, осъществен от Георги Георгиев.

Второто полувреме стартира още веднъж с напън на домакините, само че първа опция за нов гол имаха гостите от Варна. В 53-ата минута Анте Бачков стреля рисково с глава, а топката мина на сантиметри от напречната греда на Тодор Тодоров. Търговищенци продължиха с по дейната си игра само че умората натежа и пристигна ред на гостите да осъществят няколко рискови контраатаки.

В 66-ата минута Тугай Неджет съумя да надбяга отбраната на Светкавица, стреля рисково под плонжа на Тодор Тодоров, само че топката се отби от десният непряк дирек. В 85-ата минута влезлият като запаса Симеон Симеонов от директен свободен удар затрудни много стража на домакините.

До края на мача нов гол и по този начин не падна, и варненци ликуваха след последния съдийски сигнал. Победата ги прати на върха в класирането дружно с отбора на Черноломец (Попово) с който тим е идващият мач на Спартак.

Салим Салих Североизточна Трета лига 6 кръг, неделя 20 септември  Светкавица (Търговище) 17:00  Спартак (Варна)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР