Спадът в покупките с имоти се задълбочава. Вече четвърто тримесечие

...
Спадът в покупките с имоти се задълбочава. Вече четвърто тримесечие
Коментари Харесай

Сделките с имоти намаляват в цялата страна, цените спряха да се вдигат

Спадът в покупките с парцели се задълбочава. Вече четвърто тримесечие покупко-продажбите с жилища понижават, демонстрират данните на Агенцията по вписванията. Този път отлив при продажбите има в цялата страна. А резултат към този момент се следи и най-малко половината покупко-продажби с парцели към този момент се осъществят с отстъпка от първичната оферта, съобщи Кросс.

До края на годината парцелите няма да поевтиняват, само че няма и да нарастват

Покупките на жилища в страната започнаха да вървят надолу след средата на предходната година. През последното тримесечие обаче този спад се задълбочава и към края на юни доближава 15 %. Сделките през последното тримесечие са над 54 хиляди, което е със 9557 по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година, демонстрират данните на Агенцията по вписванията.

В същото време на пазара се записва най-малък отлив от покупко-продажбите с ипотеки. За първото полугодие да вземем за пример покупките, осъществени с заем, са към 23 % от всички покупко-продажби. В София през последното тримесечие (април - юни), 54% от всички покупко-продажби са с ипотека.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР