Спадът на БВП на глава от населението и на икономическата

...
Спадът на БВП на глава от населението и на икономическата
Коментари Харесай

Поевтиняването се отлага за след няколко месеца

Спадът на Брутният вътрешен продукт на глава от популацията и на икономическата интензивност безспорно ще доведат до поевтиняване на недвижимите парцели в Латвия. Прогнозата е на икономистът Аусеклис Сарканс. Според него, тя би трябвало да се прави, отчитайки инерционния резултат. Върху пазара на недвижими парцели икономическата обстановка работи със забавяне и заради спад в цените може да се чака след няколко месеца.

В момента се следи спад в броя на покупко-продажбите, което е обвързвано с изчаквателната позиция на купувачите и компликации с оформянето на покупко-продажбите (банките и нотариалните адвокатски фирми не работят непрестанно, както и Агенцията по вписвания). А в скоро време ограничението на покупко-продажбите ще бъде подбудено не от карантинни ограничения, а от стопански. Основен миг е ликвидността на парцелите. Качествените обекти остават високо ликвидни.

Подобно и на България, в Естония също стартира отдаването чартърен на жилища предопределени за краткосрочно наема за дълготрайно. Наемните равнища на тези добре обзаведени и разполагащи с всичко нужно парцели е сред 300 EUR и 500 EUR на месец без режийните. Тази наклонност въздейства негативно на общия наемен пазар в Стара Рига и центъра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР