Спад в световната търговия се наблюдава през първата половина на

...
Спад в световната търговия се наблюдава през първата половина на
Коментари Харесай

Кофас: Търговските напрежения отново са на преден план в световната икономика

Спад в международната търговия се следи през първата половина на годината и даже през втората да се чака леко възобновяване, то евентуално ще понесе 0,7% спад, смятат специалистите на Кофас. Очаква се международният стопански напредък да намалее от 3,1% през 2018 година до 2,7% през 2019 година и по-късно да остане постоянен през 2020 година В този подтекст Кофас чака растеж в неплатежоспособността на фирмите в по-голяма част от страните през тази година.

Напрегнатата обстановка в браншове като автомобилната промишленост, металургията, дистрибуцията и текстила е показателна за уязвимостта на световната стопанска система. За повторно в границите на шест месеца Кофас намалява оценката си за кредитния риск на автомобилните компании в 13 страни, както и съвсем всички оценки на риска в автомобилния бранш в Европа.

Трудностите, пред които е изправен автомобилният бранш са показателни за проблемите в световната стопанска система. Същевременно цикличното закъснение в доста райони и политическите опасности, подбудени значително от комерсиалния протекционизъм и изменящото се държание на потребителите (напр. висококачествено домакинско съоръжение в Китай и новите разпореждания за битка със замърсяването в Европа) способстват за затрудненията в бранша.

Търговското напрежение сред Китай и Съединените щати ще способства за забавянето на стопанската система на Съединени американски щати, както и за по-ниско вътрешно търсене, като се чака стопански напредък от 2,5% тази година и едвам 1,3% през 2020 година, по отношение на 2,9% през 2018 година За Китай комерсиалната война докара до забележителен спад в износа към Съединени американски щати. Отчетен е спад от 10% през първите четири месеца на годината. Търговското напрежение оказва въздействие върху цялата международна стопанска система.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР