Спад на брутния вътрешен продукт на Украйна с 45 процента

...
Спад на брутния вътрешен продукт на Украйна с 45 процента
Коментари Харесай

Световната банка прогнозира 45% спад на БВП на Украйна

Спад на брутния вътрешен артикул на Украйна с 45 % за тази година предвижда Световната банка. Над половината предприятия са затворени, а останалите работят под потенциала си.

В отчет на институцията се показва, че на страната е нужна „ голяма финансова поддръжка “, с цел да може държавното ръководство да действа и хората да съумяват да покриват потребностите си в тежките времена на войната.

Вицепрезидентът на Световната банка за Европа и Централна Азия Анна Биерде изясни:

„ Насочихме се към това да се уверим, че държавното управление може да продължи да обезпечава главните и най-важни услуги - изплащането на пенсиите и помощите за уязвимите групи, финансирането на образованието и опазването на здравето, както и действието на държавната администрация на национално и районно равнище “.

Около 11 % е предстоящото понижение на брутния вътрешен артикул на Русия заради финансовите наказания.

Руските войски в Украйна не престават да се прегрупират, като се чакат нови бойни дейности на изток. Според украинския президент Володимир Зеленски, идващите седмици ще са толкоз сериозни, както тези от началото на войната. Кметът на Киев Виталий Кличко не изключи опцията съветските войски да създадат нов опит за завладяване на украинската столица.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР