Соцлидерката спечели битката, но я чака война. Корнелия ще завърши

...
Соцлидерката спечели битката, но я чака война. Корнелия ще завърши
Коментари Харесай

В БСП има проблем - за първи път някой в партията говори само на висок тон и само от първо лице!

Соцлидерката завоюва борбата, само че я чака война. Корнелия ще приключи лидерския си мандат - съперниците ѝ не са общественост Корнелия Нинова Корнелия Нинова е български политик от Българска социалистическа партия, член на Парламентарната група на... към профила смаза вътрешнопартийната си съпротива. Това бе първото усещане от конгреса на Българска социалистическа партия.

По-дълбок прочит на случилото обаче демонстрира, че Нинова може и да е спечелила тази борба, само че я чака кървава война. Защото за първи път конгрес се употребява за очевидна разпра с вътрешната съпротива.

Българска социалистическа партия е групова партия - вътрешнa съпротива постоянно е имало, без значение кой е отпред. Така беше при Първанов, Станишев и Миков, по този начин е при Нинова и по този начин ще бъде и при този, който я наследи.

Именно особеното мнение и правото на рецензия отличават Българска социалистическа партия от останалите партии и я вършат демократична, а не властническа.

Разликата обаче е, че до момента в който Първанов и Станишев сe опитваха да намерят баланс сред лобитата и кръговете в партията, а Миков потегли по-остро към тях (и по тази причина изкара единствено 2 г.), Нинова напряко изрови томахавката, написа "24 часа ".

Както се майтапят с лидерката си на “Позитано” 20 - “И на празно поле да пуснеш Нинова, тя отново ще си откри зложелател.” Което прави партийното ѝ бъдеще не изключително ярко. Соцлидерката си отвори доста фронтове. Политическите послания и декларираните политики се изгубиха в трагичната част за вътрешните врагове. И остана усещането, че форумът е призован, с цел да се решат вътрешните проблеми на лидерката.

Колкото и откровени да бяха думите на Нинова, колкото и справедливост да имаше в някои от обвиняванията, които тя насочи към съперниците си, всичко ще остане незапомнено пред обидата, която почувства част от залата. Ами в случай че в действителност 9 души са ти казусът в партията, не е нужно да се привиква цялостен конгрес, с цел да се разправиш обществено с тях. Тя все едно ги изправи до стената за демонстративен разстрел. При това защо? Че са изразили друго от нейното мнение...

Самата Нинова го сподели - мощният водач е подобен, тъй като сплотява, а не разделя.

А откогато е отпред на Българска социалистическа партия, тя сътвори повече спорове след като и да било, настрои против себе си повече хора от всеки различен водач.

Проблем е, че по този начин и не направи екип. Не просто да има нови членове на Изпълнителното бюро, а дребна общественост от хора, на които да се довери 100% и да трансферира част от отговорностите и дилемите си. Дори най-близките ѝ признават, че постоянно не знаят какво ще реши тя.

Лидерката работи постоянно от позицията “Аз”.

За това загатна даже Стефан Данаилов Стефан Данаилов е прочут български артист, политик от Българска социалистическа партия, министър на... към профила в писмото, където изясни, че нееднократно е предупреждавал Нинова, че не може да поема всички удари сама.

И макар чувството, че тя разруши съперниците си, истината е, че форумът сподели жълт картон на лидерката си. Това сподели гласуването по предлагането на опозицията, което се трансформира в самобитно броене на силите. Искането да се включи точка за промени в устава, с които да се върне избора на водач от конгреса, бе подкрепено от 149 души. Вярно, Нинова събра болшинство от близо 400 гласа, само че въпреки всичко 1/4 от делегатите на конгреса да са против теб, не е дребен знак.

Корнелия Нинова ще изкара цялостен председателски мандат. И то не тъй като всички я обичат, а тъй като опозицията ѝ има огромен проблем - не е единна и няма лице, зад което да застане.

В момента неофициален водач на недоволните е Георги Гергов. Бизнесменът, без чиято поддръжка тя нямаше да застане отпред на Българска социалистическа партия, мина в “противниковия” лагер, откакто лидерката го извади от Изпълнителното бюро. Официално мотивът бе “ЦУМ гейт”, неофициалните версии са доста. Още тогава Гергов се закани да отвърне на удара. Като стоманен партиен боец обаче дълго време резервира безмълвие.

Допреди 2 седмици, когато стартира офанзива. Именно в интензивността му Нинова съзря дългата ръка на ГЕРБ. Защото предприемачът от “Позитано” 20 е упрекван, че е работил за коалиция сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия.

Самият Гергов досега опровергаваше всяка информация, че към него има завера. По-наблюдателните виждат засилената му интензивност в партията. Първо събра съидейници на вечеря в деня преди събора, който всяка година провежда за 9 септември в местността Копривките. Няма по какъв начин да не са обсъждали общи дейности против Нинова. А за първи път водач не отиде на дребната Бузлуджа.

След това Гергов стъпи на на партийна полемика в Монтана при Михаил Миков Михаил Райков Миков е актуален български политик, народен представител и ръководител на... към профила, който до неотдавна се водеше за негов зложелател в партията. Докато беше водач, Миков поведе борба против феодалите в Българска социалистическа партия. Сега обаче двамата очевидно са затоплили връзки и даже координират дейностите си. Така Нинова реализира нещо нечувано - сплоти против себе си хора, които не са имали нещо общо.

Запознати описаха, че Гергов се сближил и с главния мераклия за лидерския стол в Българска социалистическа партия - Красимир Янков. Нищо, че избра нея пред него на последния конгрес. Днес двамата ходели дружно на лов, а на следващия ден могат и дружно да нападат председателското място. Всичко това демонстрира, че Гергов се готви за избори. Защото след измененията в устава водачът на партията към този момент няма да се избира от конгреса, а от директен вътрешнопартиен избор от всички членове. Битката, по всяко време тя, ще е за гласа на всеки социалист.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР