Социологическо на Маркет линкс хвърли в смут опозицията, която формално

...
Социологическо на Маркет линкс хвърли в смут опозицията, която формално
Коментари Харесай

Борисов се завръща - но се завръща в хаоса

Социологическо на " Маркет линкс " хвърли в ужас опозицията, която официално се пробва да сформира кабинет, а действително просто чака нови избори. Според изследването ГЕРБ още веднъж е първа политическа сили и пораства с 6 %. Докато в " ИТН " към този момент има по-малко народ и се декласира на трето място, изпреварени от " Демократична България " като втора политическа мощ. Едва ли всичко това ще се случи - въпреки всичко чакаме най-интересното изявление за годината - първото онлайн от Слави Трифонов при Бойко Василев. Както бе споделил един: говоренето на запис е комфорт, който никой политик не заслужава. Тепърва ще проверим по какъв начин писането на статуси и включването на записи би изглеждало при действителен събеседник; някак си изявление от Тошко Йорданов по равнище на трудност наподобява като първо равнище на Супер Марио, което преиграваш още веднъж и още веднъж, тъй като не ти се слиза надолу към по-големи тествания. 

Но въпреки всичко има действителна опция: ГЕРБ фактически да покачат резултата си и да се завърнат като спечелили от изборите. Безспорно, никой не улесни тази опция по-добре от опозицията: до момента в който чуванията на Гешев са на такова ниско равнище, а кавги като " Градус " бързо залязват, необикновен резултат няма да има. Все още Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков са хората, свършили по-впечатляваща работа във връзка с Борисов и въпросното изчегъртване. А както се вижда от вероятностите за образуване на ново държавно управление и дългия живот на служебния кабинет, може би отново ще останат те тримата. 

Бившият министър председател обаче, даже при изненадваща победа, би заварил прекомерно неподходяща обстановка. Идеята за " Ред в хаоса " (може да поздравим ПР-ът, родил слогана, за находчивостта да предложи такава фраза таман откакто ГЕРБ са управлявали 10 години); тази концепция би претърпяла бързо поражение. Понеже Борисов ще завари само това, което назовава " безпорядък ", без да може да го подреди към себе си по нормалния метод на тотализираща гравитация. Патриотите от остарял вид към този момент ги няма и най-вероятно ще бъдат изместени от " Възраждане ", а всякаква друга коалиция би довело под стените на Министерски съвет друга коалиция - тази на митинга. Завръщането след Орешарски не би могло да се дублира. Понеже тук историята не се повтаря като фарс -  била е фарс още първия път. 

Това завръщане на Борисов би изглеждало по този начин - безпорядък в хаоса на анархията на безредието. Или в случай че предпочитате: нищо съществено. Срещу ГЕРБ работи явен проблем - че административно-семейният избор, най-голямата електорална мощ, на която партията разчита, постепепенно натрупва успокоение и се освобождава от десетилетно внушавани битови страхове. И даже при една безкрайна въртележка от избори, времето, което се печели, работи за други - работи за Кирил Петков и уместното съмнение, че партия, проведена към неговият авторитет, ще бъде последният и заключителен удар, който ще изпрати ГЕРБ към същия оня улей, от който изчезна министър председателят, който Борисов охраняваше. 

 

Автор: Райко Байчев

Още от АКТУАЛНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР