Социологическо изследване на институт "Рего" от октомври посочва основните проблеми

...
Социологическо изследване на институт "Рего" от октомври посочва основните проблеми
Коментари Харесай

Кои са най-големите проблеми на българите през октомври?

Социологическо проучване на институт "Рего " от октомври показва главните проблеми в България. Един от отворените въпроси, заложен на респондентите, е следният: Кои са трите най-наболели проблеми в страната?

Мнение показват 92,5% от изследваните лица като показват съответен проблем. Според проучването в страната се обрисуват четири водещи казуса в общество към сегашния миг: опазване на здравето (36,5%), корупция (35,8%), ниските приходи (28,7%) и безработица (26,1%).

След тях се подреждат проблемите в образованието (18,3%), коронавирус рецесията (11,6%), икономическото развиване (11,5%), ниските пенсии (9,7%), бедността (8,5%), правосъдната система (7,9%), адекватността на обществената политика (6,9%), неприятното (в това число неспособно и непрозрачно) ръководство и бездействието на държавните институции (6,6%).

На последващи места са неприятното ръководство и бездействието на държавните институции (6,6%), възходящата престъпност (5,6%), високите цени на храни, медикаменти и други артикули от първа нужда (5,4%), демографската рецесия (4,2%) и свързаната с нея емиграция на първо място на младежи (4,1%).

Действителният дял на недоволните от опазването на здравето действително е още по-голям, защото част от показалите коронавирус рецесията като най-наболял проблем, в действителност имат поради отрицателните последствията от пандемията върху здравната система. Корупцията, сходно на рецесията в здравната сфера, се оказва с съвсем същите съществени измерения.

На трето място се подреждат най-общо икономическите проблеми, които са проникнали надълбоко в тъканта на българското общество в редица разнообразни форми – ниски приходи, беднотия, високи цени, безработица, икономическо развиване, ниски пенсии.

Очевидно е, че комбинацията от трите най-наболели казуса – опазване на здравето, корупция и икономическо развиване, изправя страната (включително настоящето и идващото управление) пред тежки тествания, които изискват взимане на съществени политически и експертни ограничения за стабилизиране на страната, означават от института.

Институтът „ Рего “ е основан през 2020 година Наименованието му идва от латинската дума "rego ", която значи ръководя, направлявам. Институтът действа като мозъчен концерн, който си слага за цел да работи за по-доброто и сполучливо развиване на българското общество, политика, стопанска система, райони.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР