Социологът от Тренд Димитър Ганев категорично смята, че взаимоотношенията в

...
Социологът от Тренд Димитър Ганев категорично смята, че взаимоотношенията в
Коментари Харесай

Димитър Ганев: Политическият интерес на ПП-ДБ и ГЕРБ е това правителство да остане

Социологът от " Тренд " Димитър Ганев изрично счита, че взаимоотношенията в ръководещата коалиция няма да бъдат скъсани.

" Аз не мисля, че косъмът, на който се държат, е толкоз тъничък, макар покачвания градус на политическо напрежение в последните няколко седмици. И този косъм не е тъничък, тъй като политическият интерес и на ПП-ДБ, и на ГЕРБ е това държавно управление да остане в този си вид. И то не тъй като доста се обичат сътрудниците или пък имат доста сериозна социална поддръжка. Не и тъй като реализират някакви кой знае какви управнически триумфи, а просто те си дават сметка, че тази коалиция, в която са, е безусловно безалтернативна. По различен метод казано - представете си една обстановка на предварителни избори на следващия ден, кой от двата колегата ще получи по-голям дял народни представители? Не виждам коя групировка ще има по-добър резултат от този през април ", сподели той в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Също по този начин има и различен въпрос - може ли някоя от тези партии да ръководи в друга настройка отвън тази, в която се намира сега. Аз считам, че не може. Към момента коалиция с Българска социалистическа партия не би била по-добра за никой от сътрудниците, също така няма да им стигне. За " Възраждане " въобще не разясня. Движение за права и свободи ги считам за част от тази настройка. И те са в некоалицията. Ролята на поддръжката на Движение за права и свободи фактически е относителна значима, освен поради това, че има по-широко болшинство в Народното събрание, а и тъй като от Движение за права и свободи зависят конституционните промени, които предстоят. Все още не се приказва, само че евентуално напълно скоро ще пристигна на дневен ред гласуването за членове на Висшия правосъден съвет. 2/3 от депутатите се изискват, с цел да се сменят те. Така че тяхната поддръжка евентуално е значима за ръководещата коалиция ", счита Ганев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР