Социологът Андрей Райчев коментира резултатите от местните избори в София,

...
Социологът Андрей Райчев коментира резултатите от местните избори в София,
Коментари Харесай

Андрей Райчев за изборите: ГЕРБ и Фандъкова са ”пробити”

Социологът Андрей Райчев разяснява резултатите от локалните избори в София, като разгласи, столицата е ”пробита ” - и от ляво - Мая Манолова, и от дясно - Борислав Игнатов от ”Демократична България ” и самостоятелния Борис Бонев.
" ГЕРБ (Фандъкова) печели, губейки ", посочи Райчев пред Нова телевизия, като посочи, че ръководещите от ГЕРБ печелят локалните избори, само че са " пробити ".

По думите му на балотажа в София другата неделя десният гласоподавател щял да избира сред център (ГЕРБ) и промяна на статуквото (Манолова).

Според Райчев ориста на София се държи от тези хора, които са дали своят вот за " Демократична България " и Борислав Игнатов и самостоятелния Борис Бонев.

От своя страна близкият до ГЕРБ анализатор Георги Харизанов отхвърли тотално тезите на Андрей Райчев, като съгласно него Фандъкова и ГЕРБ печелят изборите безапелационно.

Според политолога Димитър Аврамов не е решено кой ще е кмет в София, както и че мъчно ще се вършат болшинства в общинските препоръки в София и Пловдив.

" Ако Славчо Атанасов от Вътрешна македонска революционна организация не отиде на балотаж в Пловдив, това е грамаден неуспех. Неговата партия е съдружен сътрудник в ръководството - няма по какъв начин хората да ти повярват, че си съпротива ", означи Аврамов, допълвайки, че Пловдив е доста характерна обстановка.

Според предприемача Владимир Каролев в София нямало никакви изненади, единствено Борис Бонев бил изненада, че е взел толкоз гласове. " Българска социалистическа партия е цялостен неуспех и освен в София ", акцентира той.

От своя страна политологът Борис Попиванов разгласи, че ГЕРБ и Фандъкова са изгубили 100 000 гласоподаватели в София.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР