Социолог обясни какво ще последва, ако не бъде излъчено правителство

...
Социолог обясни какво ще последва, ако не бъде излъчено правителство
Коментари Харесай

Евелина Славкова: Ако първият мандат не може да бъде реализиран, вторият също ще се провали

Социолог изясни какво ще последва, в случай че не бъде излъчено държавно управление с първия мандат.

Позицията на „ Продължаваме промяната " - „ Демократична България " за неподкрепа на държавно управление с мандат на ГЕРБ беше ясна още в границите на 48-то Народно събрание. По-голямата изненада беше в това, че въпреки всичко обединени излъчиха това обръщение. Това сподели социологът от „ Тренд " Евелина Славкова в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Ако първият мандат не може да бъде осъществен, вторият също ще се провали, счита тя. Заявките за ръководство с кабинет на малцинството на ПП-ДБ тя дефинира като екзотична. „ Вторият мандат за мен е доста комплициран. Дори да влезем в тази догадка, сигурно неговият живот няма да се радва на дългоденствие и ще вървим отново на избори. И тогава ГЕРБ ще са спечелилите в описа, тъй като ще кажат „ Ние направихме всичко допустимо да има държавно управление, просто те не се оправиха ", разяснява Славкова, написа cross.bg.

Българското общество все по-силно стартира да проблематизира политическата конюнктура у нас, демонстрират социологическите изследвания от началото на годината, уточни още тя.  

Според политическия анализатор Тончо Краевски държавно управление без присъединяване на ПП-ДБ е невероятно. Заради безапелационния отвод на обединението за поддръжка на ГЕРБ Бойко Борисов пък ще трансферира отговорността за невъзможността за сформиране на кабинет на Политическа партия.

„ Големият пропуск, който се канят да създадат хората от Политическа партия и Демократична България, е да изтърван шанса да употребяват всички тия стотици хиляди гласоподаватели, които Борисов им носи и е подготвен да подчини на идеологическата им стратегия за еврото, за изпращането на оръжие за Украйна. Борисов, като последният артефакт от остарелия ред, може да им разреши тоя разкош ", разяснява Краевски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР