Социалното министерство ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанциМинистерството

...
Социалното министерство ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанциМинистерството
Коментари Харесай

Социалното министерство ще продължи да предоставя подкрепа на украинските бежанци

Социалното министерство ще продължи да дава поддръжка на украинските бежанци
Министерството на труда и обществената политика (МТСП) ще продължи да дава поддръжка на украинските бежанци и да обезпечава помощ и безвредна среда за украинските деца и фамилии с деца в този тежък за тях интервал.
Това сподели служебният обществен министър Ивайло Иванов
пред посланика на Украйна у нас Олеся Илашчук. Украинските жители могат да употребяват обществена отбрана и обществени услуги в България, в случай че имат предоставено леговище, статут на емигрант, филантропичен статут или краткотрайна протекция, увери той.
Това се показва в информация на уеб страницата на общественото министерство.
Иванов и Илашчук разискаха през днешния ден опциите за задълбочаване на съдействието в региона на обществената политика. Те разговаряха за подготовката на работен проект за обмяна на информация и
опит сред България и Украйна с акцент върху електронизирането
на системите за обществено подкрепяне. Отбелязана бе, че нуждата от електронен продан на информация сред Националния застрахователен институт на България и Министерството на обществената политика на Украйна,
с цел да могат всички жители да се възползват от социалноосигурителните си права.
През септември служебният заместник-министър на труда и обществената политика Наталия Ефремова се срещна с украинските деца, които бяха част от оздравителен лагер в България. Тогава тя изрази вяра, че след края на престоя си децата са заобичали България и са основали нови другарства.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР