Социално-емоционалното учене е нещо, което липсва като методика и система

...
Социално-емоционалното учене е нещо, което липсва като методика и система
Коментари Харесай

Защо е необходимо социалното и емоционално изучаване в училище

Социално-емоционалното учене е нещо, което липсва като методика и система в българското обучение. Неговата цел е да научим децата да споделят и контролират прочувствените положения, да поддържат връзка без експанзия и терзание, способни да вземат здравословни решения. Това изясни Полина Коцева от FUNtazia по отношение на идната конференция за обществено и прочувствено обучение, която ще се състои на 5 октомври 2019 година в София, във Витоша парк хотел - www.socialemotionalskills.eu.
" Например в обстановка, в която едно дете е блъснало друго да не се търси отговорен и да не се основава спомагателен спор, а да се откри метод двете страни да схванат повода за станалото, с цел да се предотврати сходен случай в бъдеще. През останалото време да се работи с мисъл за предварителна защита. ", изясни още Коцева.
По думите й сходна система е внедрена към този момент над 20 години в развитите страни, а в Съединени американски щати по нея се работи от към 30 години. Анализът на данните демонстрира, че след въвеждането на методиката за проучване на прочувствена интелигентност се следи 50% растеж при подобряването на резултатите от тестванията на децата в учебно заведение, с 38% се покачва междинният триумф в учебно заведение. Освен това експанзията измежду учениците е спаднала с 28%, а позитивното отношение на децата е повишено с 63%. До момента над 1000 учители от цялата страна ползват методиките в класовете.
Идеята на проучването на прочувствената просветеност и обществените умения е колаборацията сред учителите и родителите, споделят от FUNtazia. Това е значимо, защото в случай че в фамилията не се затвърждава позитивното държание, то мъчно може да бъде приложено в учебно заведение. Провеждат се и наставнически срещи с обучителен темперамент. Положителна наклонност е мощният интерес от страна на учители, които означават позитивни резултати.
Целта на конференцията е да събере водачи в образованието и родители за разискване на тематиката, и да се сътвори видео наличие от лекторите, което да е в по-голяма изгода на родители и учители. Не е загадка, че нараства броят на децата у нас, които имат поведенчески проблеми. Днес множеството деца прекарват свободното си време в обществените мрежи, което основава спомагателни компликации в живото другарство.
Идеята е да се работи за превенция  на агресивното и проблематично държание при децата. Много е значимо децата да споделят с родителите си, само че и да сортират тези, с които споделят отвън фамилията. Това е предизвикателство за днешните родители, които са израснали в друго време, където липсва цифровата среда и други характерни условия в съвремието, изясняват уредниците на събитието.
Те споделят, че от ден на ден родители се обръщат за информация към тях, осъзнали потребността от смяна в общуването с децата си. Самите учители от дълго време са осъзнали нуждата от смяна в общуването и насърчаването на развиването на прочувствената просветеност и сами търсят способи да го реализиран. До момента методиката е достигнала до десетки хиляди деца в български учебни заведения, където шефовете са приели позитивно. 
FUNтазия е първата организация в България, която създава авторски материали на български език по интернационалните научно-доказани стратегии и методики за развиване на социално-емоционални пълномощия и EQ (емоционална интелигентност) при децата, за тяхното потребление в българските ясли, детски градини, учебни заведения и фамилии.
Чрез голям брой безвъзмездни материали и начинания FUNтазия има за цел да е в помощ на българските родители и учители в развиването на прочувствената просветеност като осъзната отговорност към българските деца, директно обвързвана с подобряването на тяхното физическо и прочувствено здраве, основаване на по-добър образователен климат и развиването им като персони. Екипът на FUNтазия работи над авторски образователни запаси за използването на Социално-емоционални науки в образователната система на България.

Регистрация и повече информация ще откриете в формалния уебсайт на Конференцията: www.socialemotionalskills.eu.
Вижте повече за предстоящето събитие в СТАТИЯТА ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР