Социалният психолог Росен Йорданов определи преговорите като “игра на покер

...
Социалният психолог Росен Йорданов определи преговорите като “игра на покер
Коментари Харесай

Психологът Росен Йорданов описа кой кой е в играта на покер на масата на преговорите

Социалният психолог Росен Йорданов дефинира договарянията като “игра на покер " преди месец. " Аз използвах прилика с качествата на играчите, с това какви умения имат, само че и какви залози имат. Защото, с цел да участваш в избрани раздавания, би трябвало да имаш и избрани запаси ", сподели в аудиокаста на " Фокус " " Това е България " Росен Йорданов.

" Мисля, че потребният глупак на масата на покера го разпознават доста от дълго време от ден на ден и повече от групата на мразещите го. Защото неотдавна гледах едно изследване и това, което ми направи усещане, не е утвърждението, а равнището на отрицание. И то в разнообразни степени на утвърждение, само че в последна сметка отрицание. Аз мисля, че имаме отличник за тази палма и с цел да не се трансформира прекомерно персонално, не желая в този момент да показвам. Той има и нарицателни имена, с които бива именуван и така нататък Но на тази маса имаме разнообразни видове играчи. И това мисля, че се видя доста ясно при тези конференции, които бяха дадени в последните дни ", уточни Йорданов.

По думите му имаме състезател, който не искаше да си изиграва ръцете - това е Борисов. Той е имал положителни карти, само че раздаванията в действителност са били не изключително с високи
залози.

" И съгласно мен, преди тези финални трагични моменти, по-скоро неговата драма беше това, че от една страна той не желае да изиграва тези карти.  Но въпреки това хората, които го поддържат, упорито и все по-яростно го подтикваха той да изиграе тази ръка. Чрез социологически данни, посредством всевъзможен напън, посредством неодобрение, и най-много посредством това, че извънредно доста нарастна делът на тези хора, които в действителност не харесват това, което правят ПП-БВ, най-много Политическа партия. Сега виждам, че Демократична България отново се прикачиха към тях. Но тези, които в действителност са възмутени от стила и манталитета на държание на Политическа партия и негови представители, които въобще не са единствено от ГЕРБ, това са много хора, които несъмнено не ги харесват, но същински не ги харесват и поради високомерието и поради други неща ", уточни още Росен Йорданов.

Той дефинира играчите в покера, като уточни първият - Кирил Петков, който  еиграел с необятна усмивка, доста невъздържан, само че слаб състезател, който е разчитал на това да му бъде подсказано по какъв начин да играе. Много борбен, доста суетлив, доста въодушевен, доста корав, доста избухлив, със смели
залози, само че в действителност слаб състезател, който не постоянно прави оценка залозите и блъфовете.

" Също по този начин имахме и състезател, който е по-скоро сборен облик на Демократична България - господин Атанасов и господин Иванов, които по-скоро са влезнали в ролята на последователно разоряващи се играчи, които са имали положителни ръце, само че не са ги отиграли в верни раздавания. И някак капиталът им, купчинката от пулове пред тях стартира да понижава, губейки ги във всевъзможни такива блъфове и рискувайки, отказвайки се от избрани
залози да изгубят опцията да залагат, въпреки че са имали и мощни карти и несъмнено, капитал, с който да вземат участие.

И един спомагателен състезател, той мисля, че обърна масата и направи невъзможна играта по-нататък, това е господин Асен Василев, който в действителност не трябваше да е на масата, само че той се е добрал до играта, убеждавайки останалите участници, че има нужните средства, с цел да взе участие и да залага. Неговият капитал действително е това, което ще свърши за 9-те месеца и възможните още 9, които му предстояха. Той трябваше да убеди всички - и свои, и непознати, че ние ще осъществим гигантските цели. Без да съм движимост финансист и икономист, аз проследявам всички хора, които приказват и от позицията на психолог преценям кой какъв брой решително, и несъмнено, съпоставям кой по какъв начин познава в прогнозите си. Но доста съществени финансисти споделиха, че задачите са неизпълними. Колкото и оптимистично да се опитваха да звучат, даже и хора, които можем умерено и намерено да определим като хора от този кръг - от кръга ПП-ДБ. Така че в действителност, все още сякаш наподобява по този начин, че макар, че господин Василев си криеше пуловете под масата и тихомълком си вършеше някакви промяна на тестета и всякакви други неща, на процедура той трябваше да извади огромния
залог в даден миг от играта. Обаче явно е, че и всички прогнози, и всички отзиви демонстрират, че сякаш няма да се случи през 2025 година И сякаш може да се сбъдне прогнозата на Симеон Дянков, че по-скоро 2026 -2027 година можем да приказваме за Еврозона, което по никакъв метод не устройваше към момента актуалният в оставка министър на финнасите.

Той беше в действителност независим индивид в това. Той колеше и бесеше безусловно без значение от никой, с никого не съобразяваше. Той доста пъти го сподели, беше обгърнат в една тайнственост, както и несъмнено, до момента в който беше в държавното управление на Кирил Петков. И трябваше да убеди, че тези запаси ги има, че са налични. Но май не са. Какво вършат играчите в подобен миг? Обиждат някой от масата, той ги упреква в това, че играят непочтено, и че сменят тестета, и че не би трябвало да са на масата, а той обръща масата, вади пищовите и така нататък Та в действителност, май това се случи, скапаха играта ", добави психологът Росен Йорданов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР