Социалният министър Бисер Петков обяви, че всички деца сираци ще

...
Социалният министър Бисер Петков обяви, че всички деца сираци ще
Коментари Харесай

Всички деца без родители ще получават държавна пенсия от следващата година

Социалният министър Бисер Петков разгласи, че всички деца сираци ще получават пенсии от страната от идната година. Сега право на помощи имат единствено тези от тях, чиито умряли родители имат избран трудов стаж или при доста невисок приход на хората, които ги отглеждат.

С актуализацията на всички пенсии с 3,8% от 1 юли междинната пенсия от към 360 лева ще се усили с близо 14 лева

От юли минималната пенсия ще нарасне на 207,6 лева, а обществената за напреднала възраст – на 125,58 лева, посочи министърът. Заедно със обществената пенсия ще набъбнат и всички останали пенсии, несвързани с трудова активност, които са обвързани с нея, посочи Петков пред bTV.

Министърът заяви, че ще бъде направен чисто нов закон за хората с увреждания. В сформиранта за задачата работна група са включени и майките на деца с увреждания, които неведнъж стачкуваха против системата.В закона се планува месечна помощ от страната за най-тежко болните хора с увреждания. Досега тези средства се изплащаха по разнообразни стратегии като средства за помощник.

По думите на обществения министър продължава и работата по промяната при издаването на ТЕЛК. Реформата планува нова методика за установяване на работоспособността.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР