Социалните мрежи направиха по-лесно за потребителите да държат компаниите и

...
Социалните мрежи направиха по-лесно за потребителите да държат компаниите и
Коментари Харесай

Шефът на Adidas: Социалните мрежи ще принудят модната индустрия да стане по-зелена

„ Социалните мрежи направиха по-лесно за потребителите да държат фирмите и изпълнителните шефове виновни за дейностите им. Това е нещо хубаво “, съобщи основният изпълнителен шеф на Adidas Каспър Рорстед в изявление за Си Ен Би Си.

„ Мисля, че контролът върху фирмите и изпълнителните шефове през днешния ден е доста по-голям. Смятам, че това се дължи в известна степен на обществените медии, които носят повече бистрота, като въздействие оказва и притока на вести, който не съществуваше в предишното. “, разяснява Рорстед. „ Това води до смяна, до отговорност и до бистрота “, добави той.

Според него този засилен надзор ще принуди стилната промишленост, която 8% до 10% от световните въглеродни излъчвания, да стане по-зелена.

„ Това е единствено началото, само че въздействието на пластмасата върху нашата световна среда е толкоз отрицателно. Като компания, която се застъпва за нещо позитивно, ние в действителност желаеме да сме сигурни, че по този проблем се работи “, сподели Рорстед.

 „ За фирмите е доста значимо да оказват помощ за нововъведенията и да намират решения, които да адресират проблемите на околната среда, без тя да бъде разрушавана в бъдеще “, добави той.

Adidas поставя старания за основаване на устойчиви артикули, в това число посредством потреблението на пластмаса от океана за производството на своите обувки. Компанията даде обещание да направи девет от всеки 10 свои продукта устойчиви до 2025 година

„ Не го споделям с неуважние, само че европейските компании – може би поради регулациите, са склонни да вървят напред. Гледаме на себе си като на водач в устойчивостта, само че в действителност приветстваме всички, които вършат крачки в тази посока “, сподели още Рорстед.

Германската компания си партнира с Allbirds за основаването на обувки с нисковъглероден отпечатък,. Allbirds употребява материали като мериносова вълна, рециклирани бутилки и картон за производството на своите обувки.

„ Наскоро организирахме изследване, което сподели, че 70% от нашите консуматори избират купуват устойчиви артикули. Това ме кара да мисля, че ще има огромно търсене на този артикул “, добави шефът на Adidas.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР