Социалните медии продължават да кипят с коментари за финансираното от

...
Социалните медии продължават да кипят с коментари за финансираното от
Коментари Харесай

В мрежата: Призив за оставки във фонд „Култура” заради танците на драг кралиците

Социалните медии не престават да кипят с мнения за финансираното от Национален фонд „ Култура ”  Драг бинго шоу от плана на Сингъл Степ. Мнозинството се сплотява към позицията, че решението на журито е меко казано необичайно, а всеобщият апел е за оставки и даже за закриване на НФК.
Прочетете още
На фона на компрометиращите фрагменти от събитието, които може да са шоу и развлечение за някои, хората се питат по какъв начин е допустимо комисията го е поставила под знака на културата.

Вероятно или кандидатстващата организация не е описала какво ще се случва с повече конкретика, или журито е чело единствено късите анотации на плана. Тези, които са поместени и в протоколите за гласуваните средства по стратегия „ Възстановяване и развиване на частни културни организации ”.  Сумата, която е отпусната 77 046,66 лева

Тихомир Валериев Василев:

КултУРА ми Янко....

‼ Ей този ЕВРОТАЛИБАНИЗЪМ е финансиран  със 100хил. лева от налозите ни през " Национален Фонд Култура " при ръководството на " Промяната " и просто Наско и след това при служебните и Минеков.

‼Промяната е страхотна, ценностна, невероятна лъха на атлантизъм и на европейско, не като нашите тук дебелашки хора и ръченици...

‼Браво на министрите, на министър ръководителите и на тия дето ги назначават и ни ги пробутват за " специалисти "! Аферим, машала....

‼ИстЕнски ги възвеличавам на майка, и цялата им рода да е благословена и такива зетьове и синове да имат.... Евроатлантически с полезности. Амин!



Сергей Петров-Араджиони:

Ето това е финансирано по Национален фонд " Култура ". " Драг " събитие. Или с други думи - вечеринка за маргинали със странни култове и объркана половост и ориентировка.

Това, за което приказваме ние, по-консервативните хора към този момент е реалност. И подкрепено от страната.

Спомнете си за тези фрагменти идващия път, когато някой каже в ефир " но какво ни интересува еди си коя страна, ние сме в България ". Защото в България идват всички от процеси от " еди си кои " страни. Защото това е най-малкото, което следва.

И същите ще стартират с " Ама какъв е казусът? " " Никой не ви кара принудително да ходите и гледате " и така нататък

И по този начин, някои страни стигнаха до фаза, в която сте неприятен родител, в случай че не насърчавате децата си да се усещат по друг метод, от биологичния им. Така се изпълниха детските щандове по библиотеките в Германия с ЛГБТ+ литература. Така се стигна до промяна на пола от мъже, с цел да се състезават с дами в Съединени американски щати. И тъй наречените и така нататък

От " какво ни интересуват процесите еди си къде " и " какво толкоз ", след това през " в случай че не си склонен, значи си хомофоб и нацист, от което следва да бъдеш канселиран ".

А ние сме безсилни - можем единствено да предизвестяваме и да бием тъпана.



Кирил Стоянов:                                

С риск да ме блокират. Трябва да се потърси лична отговорност от всеки един член на Национален фонд „ Култура “/ National Culture Fund, Bulgaria който е одобрил да се дават държавни пари (80 хиляди лева)за сходни извращения. А в това време събираме капачки за детски коли за спешна помощ.

Карлос Контрера:

Национален фонд Култура финансира ЛГБТИК+ бинго с триене на билетчета и 5 лева вход. Домакини са някакви същества - ни мъжко, ни женско... С парите на данъкоплатците (над 70 000 лева.) ще се вършат ЛГБТИК+ сборища... Съвсем на място на плаката логото на Национален фонд Култура е турено на чатала на въпросните " същества ". Забележете, това сборище се финансира по стратегия за възобновяване и развиване на частните културни организации. Каква просвета, какво развиване единствено? Интересно, че страната намира пари да финансира и провежда гей сбирки, до момента в който личните й театри безусловно текат, а актьорите там броят левчетата...

Конкретното събитийце е от времето на Наско Културата (оня с видеото от министреския си кабинет, който изглеждаше използвал неразрешени от закона вечещства) и професора Минеков (оня с ковчезите, мятащият риба по фасадите на институциите). С други думи това е визията на Промяната за културата.

И за край нещо прагматично - въпросният фонд Култура би трябвало да бъде закрит, а всички тунеядци там изгонени неотложно, без право да помирисват повече държавна служба. То бива насмешки с българския народ, само че към този момент не се устоя!

Мартин Савов:                   

Национален Фонд Култура???
Повтарям - НАЦИОНАЛЕН ФОНД КУЛТУРА!!!
Е за това ли давате пари за развиване, бре....културтрегери?
93 хиляди лв....за това!

Кристин Димитрова:

Какво? Каквоооо?
Нямах визия, че " Програма за възобновяване и развиване на частни културни организации " към Национален фонд Култура е избавила такива отмиращи занаяти... Прилича ми на смешка, само че май не е.

Дани Панкина:

Ако това е културата ни, затваряйте и да се връщаме по клоните!
Ако това е наслада за душата, то нея към този момент я няма!



Станислава Коцева:

НФК
Преспах, поплаках, преброих до 10 и в този момент ще приказвам!
Няма да кача фотография! Няма да кача и нито едно от видеата! Дори самото разпространяване на тези “графични материали ” за мен е безусловно немислимо!
Колеги… има една дума, която за мен е най-подходяща в тази ситуация.
Дяволски ОБИДНО е!
Обидно е за всички, които сме отдали живота си на културата и изкуството!
Обидно е за годините обучение, за денонощните подготовки, за всички контузии (физически и психически), които сме получили на сцената.
Обидно е за всяка сълза, за всяка капка кръв, които сме пролели.
Обидно е за тоновете литература, които сме изчели.
Обидно е за родителите ни.
Обидно е за децата ни, които ще порастват и ще се възпитават с това.
Обидно е за учителите ни.
Обидно е за завета, който са оставили тези преди нас.
Обидно е за паметта на умрелите културни дейци.
Обидно е за живите такива, които оцеляват на минимални пенсии.
Обидно е за артистите, които работят като бармани.
Обидно е за кинаджиите, които снимат реклами за прахуляк за пране.
Обидно е за художниците, които боядисват стени.
Обидно е за фотографите, които снимат сватби.
Обидно е за сценографите, които чертаят кухни.
Обидно е за балерините, които танцуват по нощните заведения.
Обидно е за артистите, които пеят по пиано питейните заведения.
Обидно е за музикантите, които свирят по кръчмите.
Обидно е за писателите, които пишат копирайт.
Обидно е за паметниците на културата, които се разрушават.
Обидно е за Св. Кирил и Св. Методий, които сътвориха българската писменост.
Обидно е за Моцарт, който сегашните възпитаници “не са чели ”.
Обидно е за Чехов, който сегашните възпитаници “не са слушали ”.
Обидно е за Анжел Вагенщайн, документалният филм за който няма да гледате, тъй като екипът не може да си вземе извоюваното финансиране.
Обидно е Соня Йончева, която на всички места по света познават повече, от колкото в България.
Обидно е за мен.
Обидно е за дядо ми, един от най-големите български актьори.
Обидно е за баба ми, една от звездите на парижката кабаретна сцена.
Обидно е за предишното ни.
Обидно е за сегашното ни.
Обидно е за бъдещето ни.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР