Социалните медии често са смятани за необходимост за всеки бранд.

...
Социалните медии често са смятани за необходимост за всеки бранд.
Коментари Харесай

В колелото на социалните медии

Социалните медии постоянно са считани за нужда за всеки бранд. Това е правилно, само че дали единствено с тях можем да изпълним задачите си в цифровия свят? Тези пространства са толкоз претрупани и „ шумни “, че все по-вероятно става да се изгубите на общия декор и да потънете в размерите от информация. На помощ идват другите възможности.

Ваша лична публика

Последователите ви в обществените мрежи не ви принадлежат, което значи, че в случай че Instagram да вземем за пример реши да промени логаритъма си, постовете ви може изобщо да не доближат до потребителите и да стартират да ви носят повече негативи.

Затова от ден номер 1 би трябвало да се борите да изградите ваша лична публика. Уебсайт, нюзлетър и други принадлежности, които са непосредствено под вашия надзор, могат да ви оказват помощ да постигнете консистентност и по-голяма самостоятелност. Въоръжете се с самообладание, време и неизменност – ще са ви нужни повече, в сравнение с за обществените мрежи.

Cost-per-click реклама

Дигиталната реклама не е синоним на рекламата в обществените медии. Тя е доста по-всеобхватна форма, включваща също SEO и ремаркетинг. Гугъл Ads евентуално е най-важното цифрово пространство за реклама, в което би трябвало да сте дейни. Причината е, че всички употребяват търсачката, когато имат потребност от нещо, с ясното желание да го получат. По-рядко търсим в Instagram и Фейсбук, в сравнение с в Гугъл.

Особено в случай че продавате непосредствено от уеб страницата си, би трябвало да помислите и за ремаркетинга. Той е чудесна опция да напомните на евентуалните си консуматори, че са разгледали продуктите или услугите ви, само че към момента не са купили от вас.

Полезно наличие

Интернет е цялостен със препоръки и трикове, които улесняват живота на хората. Затова и конкурирането за пространство става все по-трудна задача.

Създаването на наличие ще ви помогне да станете водач на мнение в промишлеността си, изключително в случай че съумеете да накарате потребителите сами да стартират да търсят вашите материали напълно целеустремено.

Освен в обществените мрежи, такова наличие можете да разпространявате посредством специфична секция в уеб страницата си, в платформите за видео шерване и така нататък Отминаха дните, в които единствено една реклама, която изважда на показ даден бранд, е задоволителна за стимулиране на продажбите. Днес хората търсят добавена стойност и мощно предимство, до момента в който изследват от кой да си купят.

Социалните медии се трансформират стремително – да вземем за пример преди към година никой не знаеше за TikTok, до момента в който през днешния ден това е едно от водещите приложения. Колелото се върти непрестанно и до момента в който маркетолозите се научат по какъв начин да се възползват от една платформа, нормално към този момент идва идната.

Едгарас Катинас за Medium.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР