Социалната мрежа Туитър няма да приема повече реклами с политически

...
Социалната мрежа Туитър няма да приема повече реклами с политически
Коментари Харесай

Туитър забранява политическите реклами

Социалната мрежа Туитър няма да приема повече реклами с политически темперамент. Това разгласи съоснователят на мрежата Джак Дорси, представен от международните организации. Забраната на политическите реклами влиза в действие на 22 ноември

" Взехме решение да сложим завършек на всякаква политическа реклама в Туитър в целия свят. Ние мислим, че разпространяването на едно политическо обръщение би трябвало да се заслужи, а не да се купува ", написа в Туитър Дорси.

Той изясни, че едно политическо обръщение печели публика с помощта на клиентите на даден акаунт или на претуитването му. " Да плащаш, с цел да имаш публика отстранява избора и постанова на хората политически послания, които са чудесно усъвършенствани и целенасочени. Ние считаме, че това решение не би трябвало да бъде опетнено от парите ", написа в Туитър Дорси.

" И до момента в който рекламирането в интернет е ужасно мощно и дейно средство за комерсиалните реклами, то тази мощ носи обилни опасности за политиката, където може да бъде употребена, с цел да повлияе на гласувания, засягащи живота на милиони хора ", добави Дорси.

Това решение на обществената мрежа радикално се разграничава от избора на Facebook. Неотдавна основателят на тази обществена мрежа Марк Зукърбърг отбрани политическите послания в нея, включително и в случай че те съдържат лъжи. Той се аргументира с правото на независимост на словото.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР