Социалната мрежа Фейсбук ще позволи на потребителите да видят каква

...
Социалната мрежа Фейсбук ще позволи на потребителите да видят каква
Коментари Харесай

"Фейсбук" ще спре да следи какво правят хората в други сайтове

Социалната мрежа " Facebook " ще разреши на потребителите да видят каква информация е събрала за тях посредством други уеб сайтове и приложения. Ако пожелаят, те ще могат да " пресечен връзката ѝ " със своя фейсбук акаунт.

" Facebook " от дълго време поддържа сходни противоречиви практики и бе обект на правосъдно дело в Белгия поради тях. Чрез плъгините за " лайкове " и " споделяния ", вградени в други уеб сайтове, тя получава данни за сърфирането на потребителите, даже когато не са в обществената мрежа или в случай че въобще нямат акаунт.

" Няма да знаем кои уеб сайтове сте посетили или какво сте правили там, нито ще използваме данните, връзката с които сте изтрили, с цел да таргетираме към вас реклами във " Facebook ", " Инстаграм " или " Месинджър ", гласи известието, оповестено в уеб страницата на компанията.

Тя назовава тези данни Off-Facebook Activity и функционалността за изтриването ѝ ще е налична за начало в Ирландия, Южна Корея и Испания. Ако консуматор я изтрие, " Facebook " твърди, че ще спре да употребява идентифициращата потребителя информация, която е получил от трети приложения и уеб сайтове.

" Представете си, че уебсайт за облекла желае да демонстрира реклами на хора, интересуващи се от нов жанр обувки. Той може да прати на " Facebook " информация, че човек на едно несъмнено устройство е разглеждал тези обувки. Ако информацията от това устройство съответствува с тази на избран фейсбук акаунт, ние можем да покажем тези реклами на този човек ", изясняват още практиките си от обществената мрежа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР