Социалната мрежа Фейсбук изтри стотици руски акаунти и страници, свързани

...
Социалната мрежа Фейсбук изтри стотици руски акаунти и страници, свързани
Коментари Харесай

Фейсбук изтри руски акаунти на фабриката за тролове, манипулирала изборите в САЩ

Социалната мрежа Facebook изтри стотици съветски сметки и страници, свързани с по този начин наречената " фабрика за тролове ", упрекната от американски прокурори в разпространение на подправени вести и дезинформация в предизборната акция в Съединени американски щати през 2016 година, заяви Ройтерс.

Социалната мрежа посочи, че доста от изтритите сметки и страници, както и постове и публикации са били свързани с основаната в Русия Федерална новинарска организация (ФНА). Екипът по сигурността на Facebook заключил, че ФНА е " софтуерно и структурно обвързвана " с основаната в Санкт Петербург Агенция за проучване на интернет.

Пред Ройтерс изпълнителният шеф на Facebook Марк Зукърбърг сподели, че Агенцията за проучване на интернет " няколко пъти е работила по този начин, че да измами и манипулира хората по света и ние не ги желаеме повече във Facebook ".

Изтритите сметки и страници във Facebook са главно на съветски език. Преди това Facebook единствено закриваше подправени сметки или сметки, в които се популяризират подправени вести.

През февруари Агенцията за проучване на интернет дружно с две други компании и 13 руснаци бяха упрекнати от специфичния прокурор Робърт Мълър за интервенция в президентските избори в Съединени американски щати. Според обвиняванията Агенцията за проучване на интернет, наричана " фабрика за тролове ", е ръководела " незаконен и шпионски скрит план " за интервенция в предизборната акция в поддръжка на републиканския претендент Доналд Тръмп и за оклеветяване на кандидатката на демократите Хилари Клинтън.

Facebook, най-голямата обществена мрежа в света, е под напън да усъвършенства метода, по който употребява персоналните данни на консуматори, откакто стана ясно, че данните на 50 милиона консуматори са се озовали в ръцете на английската консултанска компания " Кембридж Аналитика ". По случая се прави инспекция и в Съединени американски щати, и във Англия, напомня Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР