Социалната интернет медия Туитър (Twitter) призна, че е преувеличила в

...
Социалната интернет медия Туитър (Twitter) призна, че е преувеличила в
Коментари Харесай

"Туитър" е завишил в отчетите своите потребители с 1,9 милиона за почти три години



Социалната интернет медия " Туитър " (Twitter) призна, че е преувеличила в своите финансови доклади действителната си публика с цели 1,9 милиона консуматори за съвсем три години, оповестява " Файненшъл таймс ".

Платформата за обществени медии в това време разкри в последния си финансов доклад за растеж с 16% на потребителите и на приходите си през първото тримесечие на 2022 година по отношение на година по-рано.

В началото на седмицата Twitter се съгласи да бъде закупена за 44 милиарда $ от изпълнителния шеф на Tesla Илон Мъск.

При днешното показване на финансовото си тримесечни резултати компанията направи минимални мнения и не даде никакви насоки за облагите и приходите през останалата част от годината.

Нетната облага на компанията скочи до 513 милиона $ с помощта на еднократната изгода от продажбата на мобилната рекламна единица MoPub на AppLovin за 1 милиард $, като самата договорка завърши през януари и влезе в доклада за първото тримесечие.

Приходите за първото тримесечие пък доближиха 1,2 милиарда $ или малко под прогнозите на Уолстрийт, като Twitter упрекна за тези по-слаби данни " насрещните ветрове, свързани с войната в Украйна “.

Въпреки това, така наречен " монетизируеми " ежедневни дейни консуматори на Twitter (т.нар. mDAU), личен неповторим индикатор на компанията за следене на нейната публика, се оказаха по-добри от предстоящите от вложителите, достигайки 229 милиона, като покачването им годишна база в Съединени американски щати беше 6,4%, а в останалия свят - растеж от 18,1%.

Разликата сред данните, докладвани от Twitter през последната година, и същинския брой консуматори варира сред 1,4 милиона и 1,9 милиона, споделиха от компанията, или малко под 1% от общия им брой. Той не даде координиране за 2019 година или по-голямата част от 2020 година

" През март 2019 година стартирахме функционалност, която разреши на хората да свързват няколко обособени акаунта дружно, с цел да превключва комфортно сред сметките “, изясни Twitter. " По това време беше позволена неточност, тъй че дейностите, подхванати през главния акаунт, доведоха до това, че всички свързани сметки се регистрират като mDAU ".

Фалшивите или спам сметки съставляват " по-малко от 5% “ от индикатора mDAU през тримесечието, разгласи Twitter след вътрешен обзор.

По този мотив преди дни Илон Мъск сподели, че възнамерява да се оправи с " ботове " или подправени сметки, когато поеме ръководството.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР