Социалистите от Велико Търново избраха парка Никола Габровски, за да

...
Социалистите от Велико Търново избраха парка Никола Габровски, за да
Коментари Харесай

Търновските социалисти тръгнаха за победа от парка Габровски

Социалистите от Велико Търново избраха парка " Никола Габровски ", с цел да създадат поръчката си за победа на евроизборите. Това е мястото, на което преди 128 година се събират делегати от социалистическите дружинки, с цел да дадат началото на социалистическото придвижване у нас. Двама от претенденти за евродепутати бяха на честването - Деница Златева и Цветелина Пенкова. Народните представители Крум Зарков, Весела Лечева, Кристина Сидорова, Валентин Ламбев и Явор Божанков, ръководители на регионални и на общински организации на партията, както и стотици симпатизанти от региона също пристигнаха в парка.

" Идеалите, за които са се борили създателите на Българска социалистическа партия, не са се трансформирали. Ние и до ден сегашен се борим за социалност, взаимност, правдивост и пълноправие. Важно е да се усещаме горди и почтени европейци, а не второ качество жители. Ако желаеме да дадем опция на всеки да има равни права и благоприятни условия, а не да има богоизбрани и " бойкоизбрани " българи, дано всички да излезем и да гласуваме, да си върнем страната, да променим Европа и България ", прикани Златева. Борим се от ден на ден млади българи да остават в родината си и да търсят тук своето професионално и академично развиване, добави Пенкова.

Кандидатът за евродепутат Иван Кръстев взе участие в полемика, проведена от Обединението на жените-социалистки към столичния регион " Надежда ". " Искам на 26 май в 20 часа да видя Корнелия Нинова и управлението на Българска социалистическа партия, след успеха на европейските избори, да изискат незабавна оставка на това държавно управление и разформироване на Народното събрание. Не можем да оставим това ръководство, този модел на цветановщината да остане на власт и да прави локалните избори наесен. Това ще бъде разгром за демокрацията в страната ", съобщи той. " Ние отново сме тук, както споделяше ДУМА. Този път сме тук с сила, с готовност и религия в успеха. В последните три седмици обиколихме по-голямата част от страната и видях с очите си, че имаме мотив за оптимизъм. Много младежи работят за Българска социалистическа партия по места ", означи Кръстев.

" Личностите, които изпращаме в Европарламента, би трябвало да могат да образуват политики в Европейски Съюз. Трябва да бъдат висококвалифицирани, с цел да се чува тяхната дума в Европа ", съобщи в Симитли проф. Румен Гечев. Той изясни, че Българска социалистическа партия упорства да се промени капиталовата политика на Европейски Съюз и преимущество да има за по-слабо развитите страни. " В България влиза " дъждец от трохички ", с което не сме съгласни. Българска социалистическа партия не е съгласна с развиването на две скорости на Европейски Съюз. Искаме да се организират политики, с които да не се замитат ползите на дребните страни ", безапелационен бе социалистът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР