Социалистическите политика на управляващите, а не производителите са виновни за

...
Социалистическите политика на управляващите, а не производителите са виновни за
Коментари Харесай

Петър Москов, КОД: Не бизнесът, а политиците вдигат цените и инфлацията с грешните си леви решения

Социалистическите политика на ръководещите, а не производителите са отговорни за повдигането на цените, съобщи Москов във Видин, където показа листата на КОД, водена от Красимира Елисеева, доктор Виолета Дочкова и Георги Балчев. Според водача на партията ръководещите пречат на производството и водят война с дребния и междинния бизнес, резултатът е понижена продуктивност, недостиг и ниско качество на стоките и високи цени в магазините. Причината са левите управнически решения, а не частния бизнес, както се мъчи да ни убеди държавното управление на Радев. Сега министрите му ще санкционират компаниите с 33% спомагателен налог, с цел да съберат пари, които след това да раздават на доближени бизнеси, както Лукойл.

Москов изясни протичащото се сега с безразборни социалистически и зелени решения на политиците, които принуждават производителите да заплащат по-високи цени, с цел да създават, а след това с административен напън същите политици изискват от същите производители да продават по-скъпо създаденото на по-ниски цени. Това е умъртвило над 30% от селскостопанските производители през последните години, твърди Москов. Големият проблем, счита той е, че нито една партия не приказва за повишение на продуктивността, а всички се надпреварват в повишение на приходите. В последния парламент ГЕРБ и Политическа партия влязоха в социалистическо състезание с Българска социалистическа партия кой повече ще раздава от нашите налози. Това докара до скок на инфлацията и обезцени парите в джоба на българите.

КОД и Москов дефинират това като голяма лява неистина! Не е допустимо повишение на приходите до момента в който не се увеличи продуктивността. Хората знаят, че парите не падат от някъде, а би трябвало да бъдат създадени. А когато социалистическото ръководство на процедура води война с производителите, парите в страната стават все по-малко, а българските жители стават все по-бедни.

Според Москов, КОД предлага единствените правилни решения:
- прекъсване на всички леви политики, убиващи стопанската система, обричащи ни на беднотия и корупция.
- поддръжка на производството и свободния пазар,
- въвеждане на обединен указател и ясни правила за дребния и междинния бизнес, които са гръбнак на всяка богата стопанска система
- конкурентен пазар и никакви административни ограничавания на цените и пазара
- обезпечаване на налични цени на енергоизточниците, посредством личен рандеман и импорт от конкурентни източници.

 2023-04-02_Izbori.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР