Социалдемократите в Германия одобриха плана за сключване на Голяма коалиция

...
Социалдемократите в Германия одобриха плана за сключване на Голяма коалиция
Коментари Харесай

Коалиция в Германия: Социалдемократите гласуват за присъединяване към правителството

Социалдемократите в Германия утвърдиха проекта за подписване на " Голяма коалиция " със Съюза (ХДС/ХСС) на канцлера Ангела Меркел, оповестява BBC.

66% от гласувалите на вътрешнопартийния референдум на социалдемократическа партия са дали своят вот " за " бъдещата коалиция. 

Германският канцлер Ангела Меркел е на власт от 12 години. Тя загуби 65 места на последните избори и се опита несполучливо да образува съюз с демократичните Свободни демократи и Зелените. Сега Меркел ще образува четвъртото си държавно управление с Германската социалдемократическа партия. Новият финансов министър евентуално ще бъде социалдемократ.

" Сега към този момент имаме изясненост. ГСДП ще влезе в идващото държавно управление ", съобщи Олаф Шолц, краткотраен водач на социалдемократите.

" Това е добър ден за хората в нашата страна и позитивен за бъдещето на Германия ", сподели и старшият член на Християндемократическия съюз, Волкер Буфие.

Канцлерът в този момент е изправен пред редица провокации, в това число мощна съпротива от националистическата " Алтернатива за Германия ". Анти-имигрантската партия влезе във федералния парламент за първи път през септември предходната година с малко над 12% от гласовете и в този момент е най-голямата опозиционна група.

Краят на несигурността, в това число опцията за нови избори, ще бъде посрещнат с облекчение от институциите на Европейския съюз, където Германия като най-голямата стопанска система в Европа, има главно въздействие, написа изданието.

Новият кабинет ще бъде разгласен на 14 март.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР