Сотир Цацаров притежава и административен и професионален капацитет да извади

...
Сотир Цацаров притежава и административен и професионален капацитет да извади
Коментари Харесай

Ясен Тодоров разби адв. Екимджиев: От Цацаров ще се страхуват хора, които са незаконно забогатели

Сотир Цацаров има и административен и професионален потенциал да извади КПКОНПИ от летаргията, в която се намира. Фактът, че мониторингът над България е на път да падне, до огромен степен се дължи постигнатото през последните 10 година, в 7 от които Цацаров беше основен прокурор. Това сподели някогашният член на Висш съдебен съвет Ясен Тодоров в ефира на bTV.

Стана ясно, че ние не желаеме да създадем правосъдна промяна, ние не можем да сме правова страна. Затова в един миг се стигна до този дипломатически ход след приемането ни в Европейски Съюз. Това съобщи близкият до юрист Михаил Екимджиев. Той добави, че Сотир Цацаров ще бъде бухалка на властта.

С тези изказвания не се съгласи съперникът му. „ Ако беше по този начин мониторингът ще е да падне и за Румъния. Това, което постигнахме на доста хора не им харесва “, добави Тодоров.

КПКОНПИ по формулировка беше основана в осъществяване на европейските рекомендации за битка с корупцията по висшите етажи на властта. Тя се занимава единствено с дребни служители, само че с никой важен политик, акцентира Екимджиев.

„ КПКОНПИ е лишила имущество в пъти надвишаващо бюджета на комисията. Тя не лишава имуществото, а проверява, след което съдът взема решение дали има доказателства. Доколкото познавам господин Цацаров той ще работи обективно и от него ще би трябвало да се опасяват хора, които нарушават закона и са нелегално забогатели “, посочи Тодоров

Екимджиев предизвести, че тази комисия унищожава животи. „ Отправят се обвинявания, запорират се сметки и хората не могат да се защитят “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР