Сотир Цацаров, който все още не е избран за председател

...
Сотир Цацаров, който все още не е избран за председател
Коментари Харесай

Цацаров не искал КПКОНПИ да е репресивен орган

Сотир Цацаров, който към момента не е определен за ръководител на КПКОНПИ, разви в коридорите на Народното събрание визията си за бъдещето на антикорупционната комисия. След като приказва с публицистите, той се срещна с депутатите от " Обединени патриоти " и се разбра, че те ще поддържат кандидатурата му. Цацаров изясни, че желае да " разсъни " комисията от положението, в което е сега. Щял да предложи прагматични и съответни неща. Не счита, че концепцията на Българска социалистическа партия президентът да назначава шефа на КПКОНПИ, е най-хубавата. Не може да сте оптимисти за мен, един човек нищо не взема решение, няма магьосник, даже и патриархът да го назначава, не може да се оправи самичък, бе коментарът на сегашния основен прокурор.
Повече детайлности към вижданията на Цацаров за бъдещата му работа в КПКОНПИ описа водачът на НФСБ Валери Симеонов след срещата с групата на Патриотите. Самият основен прокурор не застана през камерите след диалога с депутатите. По думите Симеонов, Цацаров е декларирал пред тях, че не желае антикорупционната комисия да се трансформира в наказателен орган с раздут състав. Постигнали съгласи е по тезата, че КПКОНПИ не трябва да има полицейски пълномощия и не трябва да ползва специфични разследващи средства.
Самият Симеонов разви концепция на НФСБ - да се стесни обсега на лицата, които могат да бъдат проверявани от антикорупционната комисия. Защото, по думите му, сега може да се ревизира даже водач на организация. Цацаров бил склонен, че би трябвало да се създадат административни промени в комисията, тъй като съставът й бил прекомерно раздут. С сегашния основен прокурор коментирали и прекомерно усложнените заявления, които се подават към комисията. Много постоянно попълващият декларацията става извършител и е упрекнат в недобросъвестно попълване, обясни Симеонов.
Припомняме, че във вторник, на брифинг в Народно събрание, Цацаров бе показан като кандидатура за ръководител на КПКОНПИ, подкрепена от ГЕРБ и " Обединени патриоти ". Ден по-късно обаче водачът на НФСБ Валери Симеонов разгласи, че номинацията не е разисквана с неговата група. Затова се наложи Цацаров през днешния ден да се срещне с хората на Симеонов. Които предстоящо го харесата и поддържаха.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР